Eldőlt: Budapesten is lehetnek nézők az Eb-meccseken - részletek

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

Mind a 12 házigazda város - köztük Budapest - beadta rendezési elképzeléseit a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra.

"Április 7-e volt a határidő, örvendetes, hogy minden érintettől pozitív visszajelzés érkezett" - közölte Martin Kallen, az európai szövetség (UEFA) tornaigazgatója, aki azt azonban nem árulta el, hogy az egyes helyszínek mennyi nézővel számolnak.
    

"Annyit mondhatok, nagy különbségek vannak abban a tekintetben, hogy az egyes rendezők mennyire akarják kihasználni a stadionkapacitásukat" - fogalmazott a szakember.
    

Az UEFA a hírek szerint négy modellt vázolt fel a házigazdáknak a zárt kapus lebonyolítástól a telt házig. Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke ugyanakkor a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy csak az a város maradhat rendező, amely garantálja bizonyos számú néző beengedését a stadionba. A dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy a házigazdáknak április 28-ig még lesz lehetőségük módosítani a koncepciójukat, amennyiben a koronavírus-helyzet ezt szükségessé teszi.
     
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter március 25-én, online sajtótájékoztatón azt mondta: a labdarúgó Eb magyarországi mérkőzésein azok vehetnek részt, akiket beoltottak, és mivel az a terv, hogy május végéig mindenki kaphat oltást, aki kéri, remélhetőleg "júniusra már magunk mögött hagyjuk" ezt az időszakot.
    
A tavalyról egy évvel elhalasztott Eb-t június 11. és július 11. között rendezik. A nyitómérkőzésre Rómában, a döntőre Londonban kerül sor. A Puskás Stadionban a tervek szerint három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek. A magyarok csoportellenfelei a címvédő portugálok, a világbajnok franciák és a társházigazda németek lesznek.

FRISSÍTÉS: 15.55

Legfrissebb híreink