EL-negyeddöntők: Egy sima, három fordított is lehet

Európa – Hogy végződnek a szoros kelet-nyugat párharcok?

Forrás:

A Napoli és a Fiorentina is kedvező helyzetből vág neki a labdarúgó Európa Ligában a negyeddöntő mai visszavágójának, s az is könnyen előfordulhat, hogy mindketten ott lesznek majd a legjobb négy között. A nápolyi együttes komoly meglepetést okozott múlt csütörtökön azzal, hogy a Bundesligában – és addig az EL-ben is – menetelő Wolfsburgot vendégként kiütötte 4-1-re, a szakértők és a szurkolók többsége ennél szorosabb küzdelemre számított ebben a párharcban. Ezután a nápolyi visszavágó gyakorlatilag formalitásnak tűnik, a Napoli fél lábbal már az elődöntőben érezheti magát.

 

 

A Fiorentinának valamivel nehezebb dolga van, ugyanakkor a Dinamo Kijev otthonában elért 1-1 után jó esélye van arra, hogy hazai környezetben kiharcolja a továbbjutást.

 

A címvédő Sevilla a múlt héten 2-1-re verte a vendég Zenitet, s most ezt a minimális előnyt kell majd megőriznie Szentpéterváron ahhoz, hogy versenyben maradjon a trófeáért.

 

A negyedik párharcban az EL-idény meglepetéscsapata, az ukrán Dnyipro gól nélküli döntetlennel „hozta le” a belga Brugge otthonában rendezett múlt csütörtöki meccset, így most – mivel a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus miatt nem szerepelhet hazai pályán – Kijevben érheti el története legnagyobb európai kupasikerét, azaz az elődöntős szereplést.

 

(MTI)

 

 

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók:

 

21.05: Zenit–Sevilla (az első mérkőzésen: 1-2, tv: Story 4)

21.05: Dnyipro–Club Brugge (0-0, tv: Digisport 2)

21.05: Fiorentina–Dinamo Kijev (1-1, tv: Digisport 1)

21.05: Napoli–Wolfsburg (4-1)

Legfrissebb híreink