EL-döntő: Emery és Markevics is Baccát dicsérte

Varsó – A Sevilla trénere a Real Madrid kispadján?

A szerdai labdarúgó Európa Liga-döntőben két gólt, köztük a címvédést eredményező harmadik Sevilla-találatot szerző Carlos Baccát dicsérte a győztes spanyol csapatot irányító Unay Emery és a vesztes ukrán Dnyiprót felkészítő Miron Markevics is a varsói mérkőzés után.

 

"Bacca kiváló képességű futballista, aki átlag feletti teljesítményt nyújt versenyhelyzetben" - méltatta kolumbiai támadóját Emery a 3-2-es siker után, hozzátéve, hogy Bacca mindig többre vágyik, éhes a sikerre. - "Biztos vagyok benne, hogy a következő kiírásnak úgy vág majd neki, hogy a Bajnokok Ligájában is a legjobb játékos legyen."

 

Az ukránok trénere az elveszített meccs után arról beszélt, hogy felkészültek ugyan a Sevilla csatárából, aki nagyon agresszív, ennek ellenére védői kétszer is hibáztak vele szemben, ami sokba került együttesének.

 

 

A szakember a támadó méltatása mellett saját játékosait, elsősorban brazil középhátvédjét, Douglast bírálta, amiért Bacca két gólt is szerzett.

 

"A mostani meccs előtt Douglas minden körben kimagaslóan játszott, az egyik legjobb védő volt Európában, ám sajnos a döntő nem a legjobb mérkőzése volt" - mondta Markevics. Ahhoz, hogy a Dnyipro bajnoki címről és eredményes európai szereplésről álmodhasson, néhány játékossal meg kell erősíteni a keretet - tette hozzá.

 

Emery, a Sevilla sikeredzője az újságírók többszöri kérdésére sem volt hajlandó a jövőjével foglalkozni, azokkal a pletykákkal sem, amelyek szerint ő is esélyes a Real Madrid kispadjára.

 

"Természetesen élő szerződésem van a Sevillával, és a klub vezetőivel majd tárgyalunk az abban foglaltak esetleges változtatásáról, ha a szezon lezárul Spanyolországban" - mondta Emery. - Ám ez nem az a pillanat, amikor a jövőről kell beszélni. Megtanultam már régen, hogy a jelenben kell élned, nem a jövőn elmélkedni."

 

A Real Madrid kirúgta Carlo Ancelottit!

 

A Sevilla negyedszer hódította el a trófeát, ami korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült. A szabályok értelmében az Európa Liga győzteseként a következő idényben a BL-ben indulhat.

 

A mérkőzés részletes beszámolója itt olvasható!

 

(mti)

Legfrissebb híreink