El: csodatétel előtt a Puskás Akadémia - ELŐZETES

Előjelek nélkül, felforgatva.

Forrás: Facebook/Hammarby Fotboll

Csütörtökön az Európa-ligában induló három magyar labdarúgócsapat is bemutatkozik a nemzetközi porondon. 19 órától a Puskás Akadémia a svéd Hammarby otthonában játszik.

A legnehezebb feladat előtt minden szempontból a felcsútiak állnak. Egyrészt a magyar csapatok közül egyedüli nem kiemeltként a legnehezebb riválist kapták, másrészt idegenben kell pályára lépniük, harmadrészt ez lesz az első fellépésük Európában. Ráadásul a svéd Hammarby elleni párharc előtt nem várt nehézséggel is szembe kellett néznie a Puskás Akadémiának, mivel több koronavírusos esetet regisztráltak a csapatban a bajnoki nyitány előtt. Emiatt a PAFC mindkét találkozóját elhalasztották az NB I első két fordulójából.

Ennek fényében vegyes 25 fős kerettel készülnek, ott van például az az Alexandru Baluta, akit a román sajtó megnevezett mint koronavírus játékost, mellette sokan az NB III-as gárdából csatlakoznak - így többek között Magasföldi József is utazik Svédországba. A keret legfiatalabbja a 17 éves kapus, Auerbach Martin, a legidősebb a 36 esztendős Molnár Péter.

"A legfontosabb, hogy csapatként helytálljunk, bízom benne, hogy a fiúk átérzik, mekkora tétje van ennek az összecsapásnak. A műfű elvileg jelenthet némi hátrányt, de a pálya talaja olyan minőségű, hogy nem igazán lehet majd érezni a különbséget, és remélem, jó eredménnyel zárjuk az találkozót. A futballban szinte soha nincs ideális helyzet, most sem vagyunk abban, de valóban, kihívásként tekintek rá, és azon leszünk, hogy a csapat a legszebb arcát mutassa, és küzdjön a Puskás Akadémiáért, valamint Magyarországért" - mondta Hornyák Zsolt vezetőedző.

Szolnoki Roland csapatkapitány hozzátette: "Remélem, azért nem lesz túlzottan nagy meccsdrukk bennünk, annak ellenére sem, hogy sok játékosnak ez lesz az első kupaszereplése. A legfontosabb, hogy mindenkinek hinnie kell saját magában, abban, hogy be tudja bizonyítani: nem véletlenül kerül be a kezdőcsapatba, vagy kap helyet a kispadon. Mindenkitől kell a jó egyéni teljesítmény, de a leglényegesebb, hogy csapatként kell jól muzsikálnunk a pályán. Nyilván nem a hosszabbításra játszunk, de tény, hogy egy meccsen dől el a továbbjutás, ezért alapvető követelmény, hogy jól védekezzünk – kapott gól nélkül nagyon közel kerülhetünk a továbbjutáshoz.”

A Hammarby 17 forduló után hetedik a svéd bajnokságban, legutóbbi két találkozóján nyeretlen maradt. A rivális még sosem találkozott magyar csapattal.

 

Európa-liga, első selejtezőkör:

csütörtök, 19.00: Hammarby-Puskás Akadémia

Legfrissebb híreink