Egyedül a Videoton maradt állva, jöhet a Midtjylland

Belgrád – Nem játszott jól a Vidi, de Géresi gólja mestermunka volt.

Forrás: vidi.hu

A Debrecen és az MTK búcsúja után joggal reménykedtünk benne, hogy a Videoton kétgólos előnyből indulva kiharcolja a továbbjutást Európa Liga-selejtező 2. köréből a Csukaricski ellen.

 

Ennek ellenére baljósan kezdődött a találkozó, ugyanis a szerbek lerohanták a Videotont és 13. percben Fofana találatával meg is szerezték a vezetést. A folytatásban sem vett vissza a tempóból a Csukaricski és folyamatosan a székesfehérvári csapat térfelén tartotta a labdát.

 

A Vidi első helyzetére a 31. percig kellett várni, ekkora Barczi Dávid vette célba 14 méterről a rövid felsőt, de a hazai kapus óriásit védett. Az első lövés némileg megváltoztatta a játék képét, és feljebb merészkedett a Videoton, azonban az egyenlítés nem jött össze a szünet előtt.

 

 

A fordulás után tovább veszélyeztetett a Csukaricski, Mašović kétszer is próbálkozott, de először nem talált kaput, míg másodszorra Kovácsik Ádám védte bravúrral a bal felsőbe tartó kísérletét.

 

A két szerb lövés sebességváltásra kényszerítette a Videotont, amely Géresi Krisztián remekbeszabott, gólt érdemlő alakítása után jelezte, hogy pályán van. A fiatal támadó megharcolt egy labdáért a baloldalon, majd betört a tizenhatoson belülre, végül nyolc méterről fölé durrantott.

 

A folytatásban némileg csökkent a nyomás, a 64. percben ismét a Videoton lőhetett ziccert, de Asmir Suljic remek kiugratása után Barczi Dávid éles szögből Stevanovićba lőtt. Negyedórával a vége előtt a Videoton egy szépségdíjas találattal kiegyenlített, eldöntve ezzel a továbbjutást: Géresi a jobb oldalról középre passzolt Pátkainak, aki bemutatta a lövést, de helyette visszatálalt a lyukra befutó fiatal szélsőnek, aki nyolc méterről egyből a kapuba passzolt (1-1).

 

Az utolsó tíz percben már egyik oldalon sem akadtak komoly lehetőségek. A szerbek próbálkoztak, azonban Henning Berg cserékkel remekül tördelte a játékot, így nem tudott kellő nyomást gyakorolni a Csukaricski.

 

A Videoton még ha nem is magabiztos játékkal, de kiharcolta a továbbjutást, a Midtjylland 2-2-es döntetlent játszott Vaduzban és 5-3-s összesítéssel továbbment, így a székesfehérvári csapat a dán egyesülettel találkozik a következő körben. Az első mérkőzést jövő héten csütörtökön rendezik Felcsúton.

 

Csukaricski-Videoton FC 1-1. Élő közvetítés a linkre kattintva érhető el.

 

Továbbjutott a Videoton 3-1-es összesítéssel

 

Szélesség

Legfrissebb híreink