Edzőbuktatás? Ranieri kirúgása után megtáltosodtak a Rókák

Leicester – A Pool volt Vardyék feltámadásának áldozata.

Forrás:

 

A Premier League 26. fordulójának hétfő esti rangadóján a bajnok Leicester City fogadta a Liverpoolt. A találkozó előtt kérdéses volt, hogy az öt napja menesztett Claudio Ranieri távozása vajon lesz-e változás a Rókák játékában?

 

Parádés „sólyomszem" vagy a világ legbutább öngólja? - NB1.hu

A kérdésre Jamie Vardyék gyorsan megadták a választ. A Rókák az szezon legjobb játékát mutatták be, és a 28. percben az előző szezon gólkirály egy ziccer után megszerezte a vezetést. Jamie Vardy gólját megelőzően legutóbb 637 játékperccel korábban, december 31-én volt eredményes. Tíz perccel később már kétgólos volt a Leicester előnye, Danny Drinkwater 20 méterről megeresztett kapáslövését nem foghatta Simon Mignolet.

 

 

A fordulás után is lendületben maradtak a Rókák. A 60. percben Jamie Vardy fejesgóljával már háromgólos volt a különbség. Igaz, ezen Philippe Coutinho még tudott faragni, de a Liverpoolnak nem volt esélye visszajönni a meccsbe, így fontos pontokat hullajtott. A Leicester City ezzel megnyerte első bajnoki mérkőzését 2017-ben, míg a Liverpool december 19-i Everton elleni városi rangadó óta nem nyert meccset idegenben. 

 

Legfrissebb híreink