Eb2020: megszólalt az UEFA a térdelésről és a fütyülésről

Vezérigazgató is nyilatkozott.

Forrás: Réti Zsolt

Az UEFA a támogatásáról biztosította az angol szövetséget (FA), és az Európa-bajnokság szervezőivel együtt arra kérték a szurkolókat, hogy tanúsítsanak tiszteletet azon játékosok iránt, akik a rasszizmus elleni harc miatt féltérdre ereszkednek a mérkőzések előtt - jelezte a dailymail.co.uk cikke alapján a 24.hu, ezt szemlézzük.

A lap azt írja: az UEFA megerősítette, hogy a rasszizmussal kapcsolatban ragaszkodik a zéró toleranciához, és a labdarúgók szabadon megválaszthatják, hogy milyen módon fejezik ki a támogatásukat.

Az FA csalódottságát fejezte ki, amiért az angol kormány nem volt hajlandó elítélni azokat a szurkolókat, akik a múlt heti, Ausztria és Románia elleni felkészülési meccseken kifütyülték az angol játékosokat. „Mindvégig egyértelművé tettük, ez nem politikai gesztus. A csapat kiáll az egyenlőség mellett, és egy olyan gesztust használ, amely évszázadok óta létezik, és a rasszizmus ellen használják. Nem kérünk minden rajongót, hogy másolja le mindezt. Csak arra kérjük őket, hogy tartsák tiszteletben" - mondta Mark Bullingham vezérigazgató.

Mint ismert, a Magyarország-Írország mérkőzés előtt történtek miatt az írek is csalódottságukat fejezték ki - minden, a témában elérhető cikkünk ide kattintva olvasható.

Legfrissebb híreink