Eb2020: honosított játékossal erősítenének a horvátok

A Barcelonában nevelkedett a kiszemelt.

Forrás:

Komoly visszhangja volt a horvát válogatott legutóbbi vereségének. A legutóbbi vb-n ezüstérmet szerző csapat Budapesten maradt alul 2-1-re az Eb-selejtezőben. A magyarok elleni botlás után például Luka Modric is felemelte a hangját, szerinte fel kell ébredniük, mert ha ezen az úton haladnak, könnyen elúszhat a kontinensviadal.
 
A horvát szövetség tagjai sem karba tett kézzel ülnek, állítólag egy honosított játékossal próbálják felrázni Zlatko Dalic alakulatát. A kiszemelt Dani Olmo, aki a Barcelonában nevelkedett. Olmo 2014 óta a Dinamo Zagrebben keresi a kenyerét, tehát jól ismeri a horvát viszonyokat. A 20 éves labdarúgó ebben a szezonban hat gólt szerzett, emellett nyolc gólpasszt is kiosztott.
 
Zlatko Dalic szövetségi kapitány nagy tehetségként jellemezte Olmót, aki korábban a spanyol utánpótlás válogatottban is szerepelt. A mester hozzátette, a horvátok korábban nem kaparintották meg Zlatan Ibrahimovicot (akinek az édesanyja horvát) és ezt óriási hibaként jellemezte. Hasonló baklövést nem szeretne Olmo esetében.
 
A kép forrása: Gualter Fatia/Getty Images
 

Legfrissebb híreink