Eb2020: Fiola ígérete, Schäfer óriási bókja a magyar szurkolóknak - reakciók

Kiderült, mi lesz Fiola mezének a sorsa.

Forrás: mlsz.hu

Az MLSZ közleménye:

"A Franciaország elleni Eb-mérkőzés egyik hőse, Fiola Attila, illetve a válogatott fiatal labdarúgója, Schäfer András állt az újságírók rendelkezésére a világbajnok ellen 1-1-re végződő találkozó másnapján.

– A portugálok elleni mérkőzést követő éjjelhez hasonlóan most sem aludtam semmit, de most inkább a boldogság miatt. Nagyon büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, és nagyon boldog, hogy tegnap örömet tudtunk okozni több millió magyarnak. Szerintem hónapok vagy akár évek is kellhetnek, hogy fel tudjam fogni, mi is történt a franciák ellen. Hihetetlen volt, amit éreztem a gólom után – kezdte a Franciaország elleni Eb-találkozó gólszerzője.

Magyarország-Franciaország: Fiola Attila elnézést kért - NB1.hu

 

Fiola Attila elárulta, a meccs utáni éjszakán több százszor visszanézte a találatát. A franciák ellen viselt meze pedig otthona falán fog díszelegni a csapattársak aláírásaival-

– A második Európa-bajnokságomon is itt lehetek, játszhattam, gólt lőttem, talán a legszebb napjaimat éltem át – innen nézve, valamit valóban visszaadott az élet azok után, hogy öt éve megsérültem az Eb első mérkőzésén. Másik oldalról viszont akkor voltam a legjobb korban, nagy lehetőségeim lehettek volna egy jó szerepléssel – így Fiola.– Az első meccs után mindenki el volt keseredve és bosszús volt, mivel az utolsó pillanatban engedtük ki az egy pontot a kezeink közül. Az, hogy innen fel tudtunk állni, remek csapategységre vall.

 

Most önbizalommal utazhatunk Münchenbe. Nem mi vagyunk az esélyesek, a világ egyik legjobb csapata a német válogatott, de mindent el fogunk követni, hogy meglepetést okozzunk.

 

A válogatott sajtóközpontjában tartott sajtótájékoztatón természetesen a szurkolók teljesítménye is szóba jött:

– Sehol máshol nincs szerintem ilyen hangulat, mit a Puskás Arénában. Remélem, ki tudnak jönni magyarok a müncheni mérkőzésre is. Nagyon sokat jelent nekünk, és személy szerint nekem is a buzdításuk.

Eb2020: számos mutatóban az élmezőnyben a magyar válogatott - NB1.hu

 

– Kalmár Zsoltival szinte óránként beszélünk. Nagyon sajnálom a sérülteket, de az ő balszerencséjük most az én szerencsém és volt, hiszen bekerülhettem a csapatba. Ha itt a lehetőség, élni kell vele, és én megpróbáltam élni vele – válaszolta Schäfer András a válogatottba való berobbanásával kapcsolatos kérdésre.

– Úgy gondolom, az olasz kitérő után nagyon jó ívet vett a pályafutásom. A világ egyik legboldogabb embere vagyok, hogy itt lehetek az Eb-n, és értékes játékperceket kaphatok a szövetségi kapitánytól. Persze, ha olyan nagy tornán játszik valaki, akkor arra felfigyelhetnek nagyobb klubok, de most kizárólag a német meccsre koncentrálok, hiszen fontos találkozó vár ránk, és reméljük, hogy akár még több mérkőzést is játszhatunk.

Az itthoni hangulat, a stadion, a hatvanezer szurkoló hatalmas segítséget jelentett nekünk, de a tegnapi mérkőzés után talán meglesz bennünk az a plusz, amivel jó eredményt tudunk kint is elérni.

 

A válogatott 22 éves játékosát magabiztosságáról is kérdezték az újságírók, amellyel a nemzeti csapatban szerepel:

– Mindig is ilyen karakter voltam, amikor pedig nem volt meg a kellő magabiztosságom, mindig olyan emberek álltak és állnak most is mellettem, akik segítenek, támogatnak."

Legfrissebb híreink