Eb2020: a Fradi kapja a legtöbb pénzt

Összesített magyar lista.

Forrás: MLSZ

Jól jártak a hazai élvonalbeli klubok azzal, hogy több focistájuk is szerepelt az Európa-bajnokságon, és nem csak azért, mert ezzel nem csak dicsőséget szereztek nekik játékosaik... A kontinentális szövetség (UEFA) az idei Eb után is kompenzálja azokat a csapatokat, amelyeknek labdarúgói részt vettek a tornán: az NB I így 437 millió forinttal gazdagodik az UEFA-nak köszönhetően - jelezte a Blikk.

Az NB I-ből tizenhét labdarúgó szerepelt a kontinenstornán. Az FTC hét játékosa mellett a Fehérvár öt, az MTK pedig két focistát delegált az Eb-re. Rajtuk kívül egy-egy játékosa után azt Újpestet, a Mezőkövesdet és a Paksot is megilleti a kompenzációs díj. Az élvonalbeli klubok összesen 1,22 millió eurót (437 millió forintot) kapnak.

Az UEFA egyébként utólag is honorálja azokat a klubokat, amelyeknek a focistái szerepeltek az Eb-n. A közvetítések, a jegybevétel és az ajándéktárgyak után befolyó összegből is jár nekik, összesen 200 millió eurót (71,6 milliárd forintot) osztanak szét.

FTC: 205 millió forint (Botka Endre, Sigér Dávid, Dibusz Dénes, Bogdán Ádám, Lovrencsics Gergő, a szlovák Róbert Mak és az ukrán Olekszandr Zubkov után)

Fehérvár: 115 millió forint (Fiola Attila, Nego Loic, Nikolics Nemanja, Bolla Bendegúz és az északmacedón Viszar Muszliu után)

MTK: 46,6 millió forint (Varga Roland és a finn Nikolai Alho után)

Újpest: 23,3 millió forint (az északmacedón Kire Risztevszki után)

Mezőkövesd: 23,3 millió forint (Cseri Tamás után)

Paks: 23,3 millió forint (Hahn János után)

Legfrissebb híreink