Eb: újabb rendező tett bejelentést a szurkolókról

Hivatalos közlemény.

Forrás: uefa.com

Az olasz kormány engedélyezi, hogy nézők előtt rendezzék meg a nyári labdarúgó Európa-bajnokság római mérkőzéseit.

Az ország futballszövetsége (FIGC) kedden közleményben tudatta a kormány hivatalos álláspontját, hozzátéve, hogy a stadion befogadóképességének minimum 25 százalékos kihasználásával számol.

A főváros három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont a kontinensviadalon, melyet 12 városban - köztük Budapesten - bonyolítanak le június 11. és július 11. között.

Az európai szövetség múlt szerdáig adott határidőt a rendező országoknak arra, hogy jelezzék, tudnak-e majd beengedni nézőket a mérkőzésekre, s ha igen, mennyit. Akkor Olaszország további haladékot kért, mert az aktuális járványhelyzet miatt az illetékes tudományos testület még nem tudott egyértelmű választ adni a kérdésre. Az UEFA ezért április 19-re adott új határidőt, amit közel egy héttel előzött meg a mostani döntés.

Budapest szintén három csoportmeccsnek és egy nyolcaddöntőnek lesz a házigazdája, s a magyar szövetség jelezte, Budapest célja, hogy a Puskás Arénában sorra kerülő négy találkozón a nézőtéri ülőhelyek száz százalékát elfoglalhassák a szurkolók, amennyiben megfelelnek a belépés szigorú követelményeinek.

Legfrissebb híreink