Eb-sorsolás: Dalic és Giggs reakciója

Horvátország és Wales kapitánya is elemzett.

Forrás:

Marco Rossi és Csányi Sándor hosszabban is nyilatkozott már a mai sorsolás után, de a szlovák kapitány is elmondta már a véleményét. Mint ismeretes, a magyar válogatott a horvátok mellett Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán nemzeti csapatát kapta ellenfélnek az E csoportban.
 
A riválisok közül Zlatko Dalic, a horvátok szakvezetője óvatosan nyilatkozott az esélyekről, és leszögezte: nem szabad a jó vb-szereplésből kiindulni, mert egy új sorozat kezdődik, amelyben a múltból nem lehet megélni.
    
"Nem könnyű, de nem is nehéz csoport. Nem becsülhetünk le senkit, a maximumunkat kell nyújtanunk és a legjobbnak lenni ebben a szokatlanul rövid, nyolc hónapos kvalifikációs sorozatban. A legjobbat kell hozni, mert mindenki extra elszántsággal készül ellenünk. Sok bizonytalanság lehet ebben a csoportban, biztos, hogy jó küzdelem lesz. Wales mellett Szlovákia és Magyarország is ott volt a legutóbbi Európa-bajnokságon, aligha lesz más a céljuk ezúttal" - idézte Dalicot az MLSZ honlapja.
    
 
 

 
Ryan Giggs, a walesiek szövetségi kapitánya elégedetten nyilatkozott a sorsolás után.
    
"Kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, lehetett volna jobb is és rosszabb is a sorsolásunk, de összességében elégedettek lehetünk a csoportunkkal" - fogalmazott. Mint mondta, a horvátok eredményeik alapján kiemelkednek a csoportból, így szerinte esélyesei az ötösnek. - "Aztán ott van még Magyarország és Szlovákia is, főleg a szlovákoknak van erős válogatottjuk. Örülök, hogy nem kell sokat utaznunk, leszámítva az azerbajdzsáni utat. Az biztos, hogy jó teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy továbbjussunk a csoportból."

Legfrissebb híreink