Eb-selejtező sorsolás: ezt jelenthetik Rossi szavai

A kapitány bizakodik.

Forrás:

Az MLSZ Twitter-oldalán már megjelent egy rövid, velős gyorsértékelés a helyszínen tartózkodó Marco Rossitól az Eb-selejtező sorsolása után. Ugye a Twitteren eléggé behatároltak a karakterhasználati lehetőségek, de Rossi így is elmondta a lényeget.
 
A csoport favoritjának a horvátokat tartja – mint talán mindenki. További szavai viszont arra utalnak, hogy a többi csapat bármire képes lehet, velünk az élen.
 
 
 
Mondatában benne foglaltatik, hogy képesek lehetünk a továbbjutásra, de arra is, hogy gyengén szerepeljünk. Ezért utalt arra, hogy rajtunk múlik, hogy a vb-ezüstérmest leszámítva, mire lehetünk képesek. Azaz, esélyt lát arra, hogy jobbak legyünk riválisainknál.
 
Ha odafigyelünk, és úgy játszunk, ahogy mindig játszatja a csapatait (fegyelmezetten, alázattal, a taktikai utasításait betartva), akkor odaérhetünk a második helyre, ha nem, akkor viszont ebből az ötösből nem lépünk tovább.
 
 

 
Akkor ez a lehetőség marad a Nemzetek Ligájának köszönhetően:
 
„Amennyiben nem sikerül az első két helyen végezni, akkor sem reménytelen a kvalifikáció kiharcolása, mert az ősszel zárult Nemzetek Ligája alapján 4x4 olyan válogatott megküzdhet a fennmaradó négy helyért, amely lemarad a hagyományos Eb-selejtezőkön. A magyar válogatott a C osztályban elért csoportmásodik helyével megőrizte az esélyét, hogy Eb-helyért mérkőzhessen 2020 márciusában. 
 
Alapesetben minden osztályban a csoportgyőztesek elődöntő-döntő rendszerben mérkőznek meg az indulás jogáért. Valójában viszont azon csapatok szerepelnek majd a rájátszásokban, amelyek az adott osztályban a legelőkelőbb helyen zártak, de a 2019 őszén záruló hagyományos Eb-selejtezők során lemaradnak a részvételt garantáló első és második helyekről. Ez azt jelenti, hogy ha van olyan csoportgyőztes, amely sikerrel vette a hagyományos Eb-selejtezőt, akkor a csoportmásodikok közül a legjobb kerül a helyére a rájátszásba. Ott a legelőkelőbb helyen rangsorolt válogatott fogadja a legalacsonyabb besorolásút - a második a harmadikat -, s a továbbjutás egy meccsen dől el.”

Legfrissebb híreink