Eb: Rooney helye biztos az angol keretben, Rashford csak reménykedhet

Manchester – Andy Carroll csak a tv-ből nézheti a háromoroszlánosokat.

Forrás: skysports.com

A Manchester United labdarúgói közül Wayne Rooney ott lesz az angol válogatottban a nyári, franciaországi Európa-bajnokságon, Marcus Rashford viszont valószínűleg nem.

 

Roy Hodgson szövetségi kapitány elmondta: már biztosította Rooneyt arról, hogy helye lesz a 23 fős keretben, de azt nem hajlandó garantálni neki, hogy kezdőként számít rá, hiszen támadóposzton például Harry Kane és Jamie Vardy is a rendelkezésére áll. Előbbi eddig 24 gólt szerzett a Premier League második helyén álló Tottenham Hotspur együttesében, utóbbi pedig 22 alkalommal volt eredményes a listavezető Leicester City színeiben.

 

„Megérdemel egy helyet a 23 között. Nem látok okot rá, hogy kihagyjam Rooneyt, ha százszázalékos lesz, és mérkőzéseket játszik a klubcsapatában” – vélekedett Hodgson.

 

A 18 éves Marcus Rashfordról a szövetségi kapitány bizonytalanul nyilatkozott. Előbb kifejtette: lenyűgözte a teljesítménye, de az Európa-bajnokság még túlságosan nagy falat lenne számára, ezért merész döntés volna a szűk keretbe nevezni.

 

„Nem elképzelhetetlen, de most úgy néz ki, nem valószínű, hogy ott lesz, mert megvannak a játékosaim arra a posztra” – magyarázta a 68 éves edző.

 

Nem sokkal később már úgy fogalmazott: „Biztos vagyok benne, hogy meg tudná oldani a feladatot, de valakit ki kellene hagynom azok közül, akiknek a meghívására pillanatnyilag több okom van. Bár soha nem lehet tudni... Ostobaság lenne most kijelenteni, hogy nem leszek hajlandó beválogatni” – fejtegette.

 

Rashford eddigi 13 meccsén hét gólt szerzett a Manchester Unitedben.

 

A West Ham United támadója, Andy Carroll a legutóbbi öt bajnoki fordulóban hatszor volt eredményes, de Hodgson közelmúltbeli bejelentése szerint ő sem lesz ott a franciaországi tornán, amelyen az angol válogatott Oroszország, Szlovákia és Wales ellen lép pályára a B-csoportban.

Legfrissebb híreink