Eb: lesznek szurkolók Németországban?

Több forgatókönyv is van.

Forrás: uefa.com

Rainer Koch, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) alelnöke felszólította a müncheni városvezetést és a bajor tartományi kormányt, dolgozzanak ki "életképes koncepciókat" a nézők beengedésére, hogy a város társrendezője maradhasson az idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokságnak.

"Támogatom az UEFA döntését, miszerint nézők előtt szeretné megrendezni a mérkőzéseket" - mondta. Koch arra utalt, hogy Aleksander Ceferin, az európai szövetség elnöke egy hónapja kijelentette: a helyszíneknek garantálniuk kell, hogy beengedik a szurkolókat a stadionokba, különben nem rendezhetnek meccseket.
    
A DFB alelnöke hozzátette, a koronavírus-helyzet minden országban nagyon eltérő, más országokban az oltási ütem sokkal gyorsabb, és a nézők beengedéséről szóló tervek kidolgozása sokkal előrehaladottabb, mint Németországban.
    

 

"Felszólítom a müncheni szervezőket és a bajor tartományi kormányt, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy életképes koncepciókat biztosítsanak a szurkolók - legalább részleges - beengedéséhez a müncheni meccsekre" - mondta Koch.
    

 

A tavalyról idén nyárra halasztott Európa-bajnokság 12 rendező városának - köztük Budapestnek - szerdáig kell benyújtania a rendezésre vonatkozó terveket az UEFA-hoz.
    
A dpa német hírügynökség információi szerint Ceferin szerdán Münchenbe utazik, hogy megtekintse a Bayern München - Paris Saint-Germain mérkőzést, a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első találkozóját, és ez jó alkalom lesz arra is, hogy személyesen tárgyaljon az illetékesekkel.
    
A müncheni szervezők március közepén kijelentették, hogy az érvényben lévő szigorú járványügyi előírások ellenére szeretnének társrendezők maradni, és többféle forgatókönyvvel készülnek, hogy a szurkolók jelen lehessenek az Allianz Arénában. Hangsúlyozták: München visszalépése nem volt téma és most sem az.
    
A német válogatott a bajor fővárosban fogadja három csoportriválisát, a világbajnok francia, az Európa-bajnok portugál, valamint a magyar csapatot, majd a Bayern stadionja július 2-án egy nyolcaddöntőnek is otthont ad.
    
A tornát június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában - Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgow-ban - rendezik.

Legfrissebb híreink