DVSC- Kukësi: focilázból focifieszta!

Boldog születésnapot, Herczeg András!

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

FOLYAMATOSAN FRISSÜL
 
Európa-liga 1. selejtezőforduló, első meccs
DVSC – FK Kukësi 3–0 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 10250 néző. Vezette: Gishamer (Riedel, Jabanovic – osztrákok)
DVSC: Nagy S. – Kusnyír (Kinyik, 89.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris, Tőzsér, Szécsi – Takács (Garba, 52.), Trjuics (Csősz, 88.)
Kukësi: Frasheri – Kitanovski, Cuculi, Teqja, Rumbullaku – Limaj, Ethemi (Cyrbja, 72.), Musolli, Rroca (Musta, 76.) – Shkurtaj, Rama
Gól: 1-0 Haruna (52.), 2-0 Varga K. (77.), 3-0 Varga K. (83.)
Sárga lap: Cuculi (38.), Limaj (67.), Musolli (73.), Teqja (75.), Kitanovski (91.)
 
 
Visszatért a Loki a nemzetközi porondra és Herczeg András, Debrecen egyik valaha volt legfontosabb lakosa, a gárda vezetőedzője már a tegnapi, meccs előtti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy újra fociláz van a városban.
 
És igaza lett!
 
Több, mint 10 ezren voltak kint ma a stadionban, és a szervezett szurkolói csoportok űzték-hajtották is a debreceni legényeket, akikre rá is fért a bíztatás az első félidő egy jelentősnek mondható/írható részében (és persze utána is fontos volt a szurkolás, de ebben a periódusban volt a legnagyobb segítség). Mert hiába kezdtek, főleg a szélekről középre tartó támadásokkal a hazaiak, az albánok kapufával és néhány további, kisebb lehetőséggel jelezték, hogy ők is ott vannak a pályán.
 

Ám a lendületük csak a szünetig tartott ki, mert utána eredményesebb sebességre és minőségre kapcsoltak az egyik legjobbjukat, Bódi Ádámot nélkülöző hajdúságiak, akik be is rámoltak 2 gólt a vendégek kapujába. Lehet, hogy elfogultak vagyunk, de ezt minden magyar csapattal szemben felvállaljuk 20 éve, ezért állítjuk, hogy megérdemelten.
 
Minden debreceni és magyar futballbarát joggal örülhetett tehát, a legjobban a 63. születésnapját ünneplő Herczeg András érdemelte meg, hogy eredményes legyen a csapata. Ráadásul háromszor, mert Varga kicsit később, megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját.
 
Így a fociláz mellett focifieszta is lett!

Legfrissebb híreink