Döntő lehet Ibrahimovic hiánya a fináléban

Európa-liga – Szakértők szerint esélyesebb a United

Forrás:

Szerdán 20.45-kor Stockholmban rendezik a labdarúgó Európa-liga döntőjét. A holland klubfutballt jól ismerő egykori PSV-légiós Fehér Csaba és a Portóval UEFA-kupagyőztes Buzsáky Ákos egyaránt úgy véli, hogy a Manchester United legyőzi az Ajaxot.

 

„Ibrahimovic nélkül is a Manchester Unitednél van az előny, nagyobb csaták, kiélezettebb küzdelmek és korábbi döntők vannak az angolok háta mögött” – nyilatkozta Fehér Csaba a Sport 24 híradónak a DIGI Sporton.

 

Az El elődjét, az UEFA-kupát a Portóval 2003-ban elhódító Buzsáky Ákos szerint viszont igenis döntő lehet majd Zlatan Ibrahimovic hiánya. Felhívta a figyelmet az Ajax támadóira is: Kasper Dolberg hat, Bertrand Traoré négy gólt szerzett eddig az idei EL-menetelés során. „A Manchester United sikere Ibrahimovicra volt kihegyezve, de mivel a svéd csatár most sérült, úgy gondolom, az Ajaxnak erősebb a támadósora. A hollandok két csatárja összességében több mint 20 gólt lőtt a szezonban, ezért az Ajax jobb helyzetben van. A Manchester Unitednek viszont erősebb a védelme.”

 

Az egykori 20-szoros magyar válogatott Juhár Tamás a védelmet illetően egyetért Buzsákyval, egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a Manchester United a második legkevesebb gólt kapta a Premier League-ben - még úgy is, hogy végül csak hatodik lett.

 

Szerdai focimeccsek és televíziós közvetítések - NB1.hu

A Manchester United következő szezonja a tét

 

Ami viszont tény, hogy Eric Bailly, Marcos Rojo és Luke Shaw egyaránt hiányozni fog a manchesteri védelemből. „Az Ajaxra nem a nagy csapategység a jellemző, hiszen mindenki azt hiszi, ő a világ legjobb focistája” – jegyezte meg Juhár. Fehér Csaba és Monoki Lehel ugyanakkor egyaránt az Ajaxot tartja sikerre éhesebbnek, összeszokottabbnak.

 

„A sokpasszos játékra építő Ajaxnál a legfontosabb, hogy játékosokat neveljen ki, nem annyira jelentős az eredmény-centrikusság” – fogalmazott Buzsáky Ákos, aki szerint emiatt a MU esélyesebbnek számít majd a döntőben.

 

A négy szakértő értékelései alapján a Manchester Unitednek valamivel jobb esélyei lehetnek a győzelemre. A szerdai finálét 20 órától a DIGI Sport 1 élőben közvetíti.

Legfrissebb híreink