Dárdai örül játékosai visszavonulásának

Berlin - A magyar vezetőedző őszintén elmondta véleményét.

Forrás:

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC norvég középpályása, Per Skjelbred februárban, bosnyák támadója, Vedad Ibisevic a napokban mondta le a válogatottságot, és a várakozások szerint hamarosan követheti őket Salomon Kalou is – ez pedig pozitív hatás lenne Dárdai Pál számára. A berliniek részéről ugyanis 14 játékos is elutazott a válogatottakhoz, így az edzéseken csupán öt az öt elleni meccset tudnak játszani.

A Bundesligában 11 fordulót követően csupán a 11. helyen álló Hertha a hétvégén a Borussia Mönchengladbachhal csap össze, a felkészülés pedig így közel sem tekinthető ideálisnak.

„Tudtuk, hogy ilyen lesz a felkészülés, de nem azért vagyok itt, hogy sírjak, nem panaszkodom, amikor valaki a válogatotthoz utazik, csak akkor szitkozódom, ha valaki sérülten jön vissza” – idézi az Nemzeti Sport a sok hiányzóval kapcsolatban Dárdai Pál szavait.

A 33 éves Vedad Ibisevic viszont a napokban bejelentette, hogy visszavonul a bosnyák válogatottól, és innentől már csak a Herthára összpontosít.

„Ez jó dolog, remélem, mindig friss és egészséges lesz a csapat számára” – vélekedett a magyar szakember.

A 30 éves Per Skjelbred idén februárban jelentette be, hogy ezentúl nélküle számoljanak a norvég keret összeállításánál, és könnyen lehet, hogy hamarosan a 32 éves elefántcsontparti támadó, Salomon Kalou is búcsút int a címeres meznek.

Skjelbred szerint nem lenne hátrány, ha Ibisevic után a másik támadó is valóban visszavonulna a válogatottól.

„Több játékos lenne az edzésen, több mindent tudnánk gyakorolni.”

A norvég középpályás a maga részéről nem bánta meg a lépését, és reméli, 41 éves koráig képes lesz játszani.

„Van két kisgyerekem és egy nő, akikkel így több időt tudunk együtt tölteni – mondta. A visszavonulása óta úgy tűnik, jobb formában van, és Vladimir Daridával közösen alkotják a Hertha „szívét” a középpályán. – Trondheimben együtt játszottam Roar Stranddal, aki negyvenéves koráig volt aktív, én ezt túl akarom szárnyalni, úgyhogy az én célom az, hogy negyvenegy éves koromig játsszak.”

 

Kiszivárgott, Messi vagy Ronaldo nyeri-e az Aranylabdát - NB1.hu

Megvan az Aranylabda győztese

Legfrissebb híreink