Dárdai odaadná a BL-szereplést a kupagyőzelemért

Berlin – Megismételte, őt biztosan nem kell majd kirúgni a Herthától.

Forrás:

Dárdai Pál számára a kupagyőzelem kiharcolása fontosabb lenne, mint bejutni a Bajnokok Ligájába. A berlini csapat 2015 februárjában kinevezett magyar vezetőedzője a "11FREUNDE" című magazinnak nyilatkozva azt mondta, hogy annak idején, amikor beszállt a kiesés elleni küzdelembe, a csapatnak sem erőnléte, sem vezéregyénisége nem volt. "Ha fentről, az utánpótlás akadémiáról néztem őket, mindig arra gondoltam, hogy a következő edzőnek, aki idejön, lesz problémája. És erre ki lett a következő edző? Én."

 

Az interjúban a 40 éves tréner megismételte, hogy őt biztosan nem kell majd kirúgni a csapattól, ha úgy érzi, hogy nem jönnek az eredmények, magától fog felállni. "Ha ötször vagy hatszor egymás után kikapunk, meg fogom köszönni a lehetőséget, visszamegyek egy szinttel lejjebb és az utánpótlásban teszem tovább a dolgomat."

 

Dárdai elárulta, annyi ajánlatot kapott már, hogy ő maga is meglepődött. "De ez mind az egyik fülemen be, a másikon ki. Jól érzem itt magam, a fiaim a Herthában játszanak és a család is boldog. Mi kell még?"

 

Dárdai számára a Német Kupa megnyerése fontosabb, mint bejutni a Bajnokok Ligájába. "Ha bejutnánk, az nyilván csodálatos lenne. De a csapatom átlagéletkora 22 év. Most miért terheljem azzal a srácokat, hogy nem szabad hibázniuk, hogy mindenáron bejussunk a Bajnokok Ligájába?"

 

A kupagyőzelem viszont nagyon fontos lenne. "A kupafinálé jelzésértéke nagyobb lenne. Berlini döntőben a Hertha - erről még évtizedek múlva is beszélnének a drukkerek" - mondta Dárdai, hozzátéve, hogy ez az utánpótlásakadémiának is jót tenne, mert így a Wolfsburg, a Mönchengladbach vagy a Leipzig is nehezebben csábítaná el a tehetségeiket. "A kupanap egy ünnepnap, ami felejthetetlen marad. Az ilyesmi megfizethetetlen."

 

A Hertha hét fordulóval a szezon vége előtt a - Bajnokok Ligája-indulást érő - harmadik helyen áll Bundesligában, előnye négy pont a negyedik Schalke előtt. A Német Kupában a négy közé jutottak a berliniek, az április 20-i elődöntőben hazai pályán fogadják a Dortmundot.

Legfrissebb híreink