Dárdai mától ezredes Berlinben

Németország – Mérföldkő a magyar tréner pályafutásában.

Forrás:

Szerdán mérföldkőhöz érkezett edzői pályafutásában Dárdai Pál, a Hertha korábbi játékosa, jelenlegi trénere ugyanis éppen ma látja el ezredik napja a vezetőedzői teendőket.

 

A 2015 telén először ideiglenes megoldásként „beugró”, majd a pozícióban azon év májusában véglegesített Dárdai 1997 és 2011 között 297 mérkőzést játszott a berliniek kék-fehér mezében. Később utánpótlásedzőként dolgozott, majd jött a nagy feladat, amelyet sikerrel megoldott: a 2014/2015-ös évad végeztével benntartotta a Bundesligában a csapatot.

 

A következő idényben végül hetedikként zárt a Hertha, amely sokáig harmadikként is állt, amellett, hogy a német kupasorozatban az elődöntőig menetelt. A 2016/2017-es szezonban hatodikként végeztek Dárdaiék, ennek következtében pedig – és a Dortmund kupagyőzelme miatt – az új szezonban már az Európa-liga főtábláján bizonyíthat a gárda, holnap éppen az ukrán Zorja ellen, hazai pályán.

 

Dárdai jubileumának fényét emeli, ha megjegyezzük: napjainkban csak a Freiburgot irányító Christian Streich és a Kölnt trenírozó Peter Ströger dolgozik hosszabb ideje Bundesliga-csapatánál (előbbit 2011 decemberében, utóbbit 2013 nyarán nevezték ki – a szerk.), a Hertha történetében pedig korábban négy szakembernek adatott meg, hogy legalább ilyen hosszú ideig irányíthassa a klubot. 

 

Újpest-Vidi balhé: a lila polgármester újra beszólt az MLSZ-nek - NB1.hu

Wintermantel Zsolt ezúttal sem fogta vissza magát

Legfrissebb híreink