Dani Alves legnagyobb elenfelei ellen szerezné meg 35. trófeáját

Cardiff - Kettőzött erővel küzd majd a Real Madrid ellen.

Forrás:

Dani Alves egy igazi mókamester, egy jókedvű, vidám figura, aki nagyon jófej, mindemellett pedig egy kiváló játékos is. Nem csak a pályán töltött be nagyon fontos szerepet a Barcelona csapatában, hanem azon kívül is, hiszen az öltözőben ő felelt a hangulatért. Barcelonai pályafutása alatt mindent elért, ám mégis távozott, hiszen úgy érezte, nem bántak vele megfelelően a vezetők, így ingyen az olasz Juventushoz került, ahol idén megadatott neki, hogy a BL-döntőben játsszon a korábbi csapata legnagyobb riválisa ellen.

 

„3 hónappal ezelőtt, amikor a PSG ellen a Barcelona valami elképesztő módon fordított, akkor én a meccset a díványomon néztem. Azt gondolhatják az újságokból, hogy azt reméltem, hogy régi csapatom veszíteni fog, de amikor Neymar tesóm belőtte azt a csodálatos szabadot, akkor felugrottam és azt kiabáltam, hogy Vamooooos! Sergio Roberto 95. percben szerzett góljánál pedig mint minden Barcelona szurkoló megörültem, mert az az igazság, hogy a Barca csapata ott van a szívemben” -írta Dani Alves a The Players Tribune-nek.

 

Nagyon sokat kellett tennie azért, hogy idáig juthasson, hiszen nagyon szegény körülmények között nőt fel

 

Betonágya volt, a házuknak nedves talaj szaga volt, biciklije is csak egy volt a családnak, amit úgy döntöttek el, hogy Danié vagy a tesójáé legyen, hogy versenyeztek egymással, ki tud jobban segíteni édesapjának, aki a farmjukon dolgozott. 13 évesen került be egy akadémiára, ami elmondása szerint olyan volt, mint egy börtön, ráadásul a körülmények sem voltak a legjobbak, hiszen édesapjától kapott ruhákat rögtön az első nap el is lopták.

 

 

Nem érezte ott jól magát, ám amikor 18 évesen a Bahiában játszott, akkor megkapta élete nagy lehetőségét. Odajött hozzá egy játékosmegfigyelő, aki csak annyit mondott: A Sevilla le szeretne igazolni, tudod hol van? Alves természetesen bólintott, pedig fogalma nem volt, hol is található a város valójában.

 

Így került hát Spanyolországba, ahol már mindenki ismeri a történetét és azt is, hogy mit is ért el Dani Alves, aki 34 évesen megnyerheti szombaton a 35. trófeáját is, ami valami nagyszerű siker lenne, főleg annak a srácnak, aki gyerekkorában egy vizes talajú, rozoga házikóban lakott.

 

Nagy László

Legfrissebb híreink