Csóválják a fejüket az európai sztárklubok: eladná a FIFA az egyik sorozatát

Világ - A világ válogatottjainak is tornát szerveznének.

Forrás:

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) mérlegeli a klubvilágbajnokság eladását; ha ez megtörténne, először válna meg teljesen valamely tornájának a rendezési jogaitól.
 
A The New York Times című amerikai lap értesülése szerint Gianni Infantino elnök márciusban arról tájékoztatta a FIFA vezetőtestületét, a tanácsot, hogy egy konzorcium 25 milliárd dollárt kínál és két versenysorozat iránt érdeklődik.
 
Az ázsiai befektetők csoportjaa kibővített klubvilágbajnokság mellett létrehozna egy globális ligát a válogatottak számára,és meghatározná a tornák, a mérkőzések helyszíneit is.
 
Infantino kevés részletet árult el az ajánlatról, nem fedte fel az érdeklődőket, viszont közölte, hogy gyors választ várnak. A tanács úgy foglalt állást: további információkra van szüksége, hogy érdemben foglalkozhasson a javaslattal.
 
A megállapodás példátlan lenne, ugyanisa FIFA korábban soha nem adta át teljes mértékben az események lebonyolításának jogát,ez a szövetség üzleti modelljének komoly változását jelentené.
 
Az amerikai újság cikke kiemeli, az üzlet segíthetne Infantinónak, aki 2016-ban, elnökké választása előtt a FIFA bevételeinek és nyereségének növelését ígérte.
 
A klubvilágbajnokság megrendezése iránt korábban Kína és Szaúd-Arábia is érdeklődött. Az évente sorra kerülő tornán hét csapat vesz részt, a kontinensek legjobbjai, illetve a házigazda ország bajnoka.
 
A tervek szerint az átalakítás után - a válogatottak világbajnokságához hasonlóan - négy esztendőnként kerülne sorra, először 2021-ben,és a mezőnyben minimum 12 európai csapat szerepelne, a sportág leggazdagabb és legnépszerűbb klubjai.
 
Az európai sportvezetők nem szimpatizálnak az ötlettel, mert szerintük a torna a Bajnokok Ligája riválisa lenne. Az Európa 230 legbefolyásosabb klubját tömörítő szervezet (ECA) márciusban kijelentette, hogy 2024 előtt nem jöhet létre új versenysorozat, mert a klubok kevesebb mérkőzést szeretnének a futballisták egészségének védelmében.
 

Az nb1.hu-lista: Hemingway után újabb „támadást" kaptunk - NB1.hu

Az nb1.hu-lista: Hemingway után újabb „támadást" kaptunk

Legfrissebb híreink