Celtic-FTC: Puskás Ferenc hatása

El kell felejteni a tavalyi meccset.

Forrás:

Ange Postecoglou mellett a skót együttes csapatkapitánya beszélt a keddi EL-meccs esélyeiről - jelentette a FradiMédia a helyszínről.

Az FTC kedden – magyar idő szerint – 16.30-tól az Európa Liga G-csoportjának 3. fordulójában, a Celtic FC vendégeként lép pályára a glasgow-i Celtic Parkban. A mérkőzést megelőzően, hétfőn a vezetőedő, Ange Postecoglou és a csapatkapitány, Callum McGregor részvételével tartott sajtótájékoztatót a Celtic.

- Láttuk a Ferencvárost az Európa Ligában és természetesen a magyar bajnokságban is. Tudjuk, hogy riválisunk szombaton csalódást keltő eredményt ért el, de azzal is tisztában vagyunk, hogy ennek ellenére egy nagyon jó csapatról van szó. Tavaly már találkozott egymással a Celtic és az FTC, ezúttal is erős meccsre számítok, már csak azért is, mert ha jól tudom, az FTC több kulcsjátékost is pihentetett – kezdte a Celtic Görögországban született, de ausztrál állampolgársággal is rendelkező vezetőedzője, Ange Postecoglou, aki érdeklődésünkre egy magyar szálat is megemlített. - Van egy erős kapcsolatom a magyar labdarúgással, Ausztráliában ugyanis volt szerencsém 2-3 évet együtt dolgozni Puskás Ferenccel. Ő egy igazi úriember, a szívemben őrzöm az emlékét.

Ange Postecoglou a folytatásban a külföldi újságírók kérdéseire válaszolva elmondta, hogy orvosi szempontból majdnem mindenki rendben van, így szinte minden fontos játékosára számíthat majd. A legutóbbi, Leverkusen ellen 4-0-ra elveszített EL-meccshez képest Postecoglou szerint most jobb a csapat, amely lenyugodott, jót tett az együttesnek a válogatott szünet is.

 

- Ahhoz, hogy maradjon remény a csoportból való továbblépésre, nyernünk kell, főleg a hazai mérkőzéseken, ezért is lesz nagyon fontos a keddi találkozó. Persze, a Ferencvárosnak is nyernie kell, ezért pikáns meccsre számíthatunk. Mindkét csapatnak támadnia kell, emiatt kinyíthat majd a pálya, több gólra van kilátás. Agresszív Fradira számítok agresszív játékkal, szórakoztató meccs alakulhat ki.

 

A Celtic trénere kérdésre reagálva kijelentette, hogy édesapján kívül Puskás Ferenc volt a legnagyobb hatással a futballfilozófiájára.

- Puskás az egyik legnayobb legenda, aki valaha futballozott. Rendkívül szerény volt, amikor Ausztráliában dolgozott, mindig kértük, hogy anekdotázzon a Real Madridról, a Wembleyről. Rendkívül közvetlen volt és alázatos. Nagyon sajnáltam, hogy miután elhagyta Ausztráliát, már nem tudtuk tartani a kapcsolatot.

Az 56 éves trénertől a Celtic csapatkapitánya, Callum McGregor vette át a szót.

- Tudjuk, hogy a Ferencváros egy erős, jól szervezett csapat. Egy cipőben járunk, hiszen mindkettőnknek nyerni kell, éppen ezért lendületes mérkőzésre számítok. A tavalyi, 2-1-es FTC-győzelemmel végződött BL-selejtezőből már nem lehet kiindulni, sok változás történt azóta mindkét csapatnál, emellett mások lesznek a körülmények is, ezúttal szurkolók előtt játszhatunk. Nagyon várjuk a meccset, tudjuk a dolgunkat. Mindig van rajtunk nyomás, így nem éljük meg teherként, hogy egyelőre pont nélkül állunk. Támadni fogunk kedden, de erre számítunk a Ferencvárostól is. A lehető legjobb teljesítményt kell majd nyújtanunk, hiszen csak a tökéletessel tudjuk majd kivívni a jó eredményt.

FRISSÍTÉS:

Legfrissebb híreink