Celtic-Fradi: lefagyott a mosoly a skótok edzőjének az arcáról

Dibuszt éltette a kollégája.

Forrás: fradi.hu

Már beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros 2-0-ás vereséget szenvedett a Celtic otthonában az Európa-ligában. A vezetőedzők így értékeltek a lefújást követően:

Peter Stöger (Ferencváros): ,,Ma a jobbik csapat nyert. Az első félidőben jók voltunk, de ezt a szintet nem tudtuk megtartani a folytatásra. A Celtic túl könnyen lőtte a góljait. Mind a három nemzetközi meccsünkön közel voltunk a pontszerzéshez, de talán a kvalitás hiányzott ehhez. Van még viszont három meccsünk, ahol javíthatunk. Természetesen lehet esélyünk a pontszerzésre két hét múlva, de talán ma nem volt meg a kellő akarat, ami mondjuk a Celtic játékosaiban megvolt a második gólunknál. A cserékkel pedig erősíteni akartam a középpályát, főleg az egy az egy elleni szituációkban."

Ange Postecoglou nagy boldogsággal érkezett meg a sajtótájékoztatóra, azonban az első skót újságírói kérdést követően lefagyott a mosoly az arcáról az nso.hu beszámolója szerint és egyből visszakérdezett:

„Maga szerint nem érdemeltük meg a győzelmet? Vicces kérdés... De ha tényleg válaszolnom kell, egyértelműen megérdemeltük a három pontot, jobban játszottuk ezen a mérkőzésen. Agresszíven kezdtünk, már a találkozó elején több lehetőségünk volt. Sok kreatív játékosunk van, nem mindenki játszott kifogástalanul, de összességében megérdemelten nyertünk.”

A játékosok és a Ferencváros vezetőedzője a találkozó követően így értékeltek az M4 Sportnak:

Vécsei Bálint (Ferencváros): ,,Az első félidőket eddig jól megúsztuk, most is voltak lehetőségeink. Akkor még bírtuk az egy-egy elleni játékot, de a másodikban elfáradtunk. Próbáltunk mi is előre menni, de akkor egy kontrából kaptunk egy gólt. Ezek után nehéz volt a tempót diktálni. Ebből tanulnunk kell, kevesebb helyett kell adnunk az ellenfélnek. Sokat kellett visszajönni védekezni, előre gyengén muzsikáltunk, ebben fejlődnünk kell. Azonban a kulcs az az volt, hogy túl sok helyet hagytunk nekik és ezt megbüntették.”

Peter Stöger (Ferencváros): ,,Nagy volt a nyomás és nem védekeztünk megfelelően. Az első gól után már túl könnyű volt nekik. Akár csak a ZTE ellen, most is egy apró hibából kaptuk a gólt. Az első gólig elől is jók voltunk, de utána rosszul védekeztünk. Megvoltak az esélyeink, a másodiknál góljuknál azonban nem volt szerencsénk. Azt gondolom, hogy a középpályán kellett változtatni, mert nagyon sokat dolgoztak, ezért cseréltünk itt. Ki kell használnunk a lehetőségeinket, 90 percig kell majd bírnunk a játékot. Nem hiányzott sok, lesznek még ilyen meccseink és majd javíthatunk.”

Dibusz Dénes (Ferencváros): ,,A második félidőben bedaráltak minket. Az első félidőben jobban tudtuk kontrolálni őket, volt egy-két helyzetünk. Erre számítottunk, hogy a hazai pályájukat kihasználva beszorítanak minket. Most sajnos nem sikerült megszerezni a vezető gólt, de amint ők megszerezték, utána nem volt esélyünk. Ha reálisan nézzük, akkor győzelemre nem volt esélyünk, szerencsével egy pontra jók lettünk volna. Nem volt bennünk több, nem tudtuk megjátszani a labdákat, nem is tudtuk megtartani. Folyamatos nyomás alatt volt a védelem, ebben bármikor benne van a hiba. Annak kell örülni, hogy nem lett egy nagyobb vereség. Hazai pályán megpróbálunk majd sokkal támadóbban játszani, az lesz az utolsó esélyünk. Nem vagyok még 100 %-os, de a mérkőzésen ez nem befolyásolt, hétvégére remélem, már teljesen rendbe jövök.”

Callum McGregor (Celtic): ,,Nagyon jó volt a teljesítményünk, végig domináltunk, végig voltak lehetőségeink. Azt gondolom, hogy a szurkolók is élvezték a meccset, szeretném megköszönni nekik ezt a hihetetlen támogatást. A vezetőedző azt mondta, hogy sok új játékosunk van és egy siker jól összekovácsolja majd a csapatot. Mindenki hibázik néha a büntetőnél, tovább kell lépni. A védelmünk is jó szerepelt, megtettük az első lépést a megfelelő irányba. Turnbull góljánál mögötte voltam, ő volt az, aki elérte a labdát némi szerencsével, de kiválóan játszott végig.”

Joe Hart (Celtic): ,,Nem vettük lejátszottnak a meccset. Kedden fél 4-kor, hogy ennyi ember jött ki, teljesítenünk kellett. Köszönjük a szurkolást, nagy részt vállaltak a győzelemből. Úgy éreztem, hogy a Fradi elhitte, hogy kontrolláltak minket, de nem adtunk egy lélegzetvételnyi szünetet se nekik. Úgy gondolom, jól teljesítettünk, ez nagy önbizalmat ad. A Fradi kapusa volt a legjobb a meccsen, de szerencsére sikerült kettőt belőnünk.”

Legfrissebb híreink