Celtic-Fradi: előre megmondták a szurkolók, hogy mennyit érnek

Az a fránya első helyzet, de a végén több lehetett volna.

Forrás:

Celtic-FTC 2-0

A mérkőzés előtt arról szólt a legtöbb cikk és elemzés, hogy kiemelten fontos mindkét gárdának a találkozó, mert a csoportban még egyik sem szerzett pontot, míg a Leverkusen és a Betis már 6-6 egységgel rendelkezik.

Tehát tudott volt, ha az egyik gárda zakózik, akkor az El-ben gyakorlatilag (bár nem matematikailag) már nem juthat tovább, míg a másiknak marad rá esélye, de arra mindenképpen, hogy tavasszal a Konferencia Ligában folytassa. Értelemszerűen a vesztesnek mindkét opcióra kevesebb eshetősége marad.

De ugye egy találkozó végeredménye döntetlen is lehet, ebben az esetben, és erről meg alig esett szó a kezdés előtti beharangozókban, a Leverkusen és a Betis fellélegezhetett volna, mert gyakorlatilag majdnem eldől a mai iksz miatt ebben az esetben a továbbjutásuk, legalábbis a Konferencia Ligába az egyiknek, de inkább mindkettőnek az El-ben.

Arra lehetett számítani, hogy a hazaiak majd nagy elánnal vetik bele magukat a küzdelembe, és ez így is történt, viszont az első helyzet, ami az első félidő legnagyobb ziccere is volt, a Fradi előtt adódott, méghozzá a 4. percben, amikor Wingo príma, jobb oldali beadása után R. Mmaee pár lépésről fölé rúgott.

A Fradi támadója viszont jelezte a sporinak, hogy a mozdulata közben visszahúzták, ezért nem tudott rendesen célozni. Őszintén megvallható: bőven volt abban valami, amit állított.

Az FTC a továbbiakban is gyakorlatilag egyenlő ellenfele volt a skót gárdának, annak ellenére, hogy a Celtic játékosainak az akarata érvényesült a mezőnyben, többször is próbálkoztak gólszerzéssel lövések és beadások után is, de a gólvonal elé visszatérő Dibusz Dénes válogatott formában védett.

És a Fradinak is voltak még további lehetőségei, Vécsei Bálint majdnem onnan lőhetett kapura, ahonnan a hétvégén a ZTE ellen élete talán legnagyobb gólját megszerezte, ám most nem célzott annyira pontosan.

A szünetre rúgott gól nélkül vonulhattak be a csapatok, de érdekes és változatos is volt a találkozó, voltak helyzetek, védések, párharcok, gyakorlatilag minden, ami a jó szórakozás alapja.

Fordulás után Dibusz egyből jelezte, hogy igazunk volt vele pár bekezdéssel feljebb, majd megszerezték a vezetést a hazaiak. Nem érdemtelenül, mert felpörgették még jobban a tempójukat, ha megszerezték a labdát, de nem is volt benne feltétlenül a játékukban az, hogy előnyhöz jutnak mindjárt.

Utána viszont percekig zavar támadt a Ferencváros csapatvédekezésében, Wingo hibája miatt jogos 11-est is kapott a Celtic, de McGregor lövését gyors és szép vetődéssel hárította Dibusz, a skótok játékosa félmagasan és balra lőtt.

Stöger ezután cserékkel igyekezett frissíteni a csapatát: Zachariassen helyett Loncar, Laidouni helyett Somalia folytatta. És az utóbbi „páros” volt a kulcs a mérkőzésen, mert egyik tagjának sem ment ma a játék.

Somalia olyan szinten nem találta a ritmust, hogy a második gól előtt ő hibázott hatalmasat, amikor a saját térfél közepén kényelmeskedett, elveszítette a labdát, majd az akció végén a Celtic kettőre növelte az előnyét. És ezután is szétesett maradt a védekezés, a skótok több gólt is szerezhettek volna.

A Fradi a csoportellenfelei közül a leggyengébbel találkozott, az első félidőben még a legtöbbször egyenrangú ellenfele is volt, az elején megszerezhette volna a vezetést, ami döntő tényező lehetett volna, de a Celtic győzelme összességében megérdemelt, mert több helyzete volt és erővel is sokkal jobban bírta.

A hazaiakat hajtotta a fanatikus közönsége, tagjai ugye már a meccs előtt jelezték a különböző felületeken, hogy tavaly csak azért nyert az FTC a kedvenceik ellen, mert ők nem lehettek ott a találkozón.

A Celtic értéke 65.5 millió euró, a Fradié 40.35 millió euró, bebizonyosodott, hogy nem csak az FTC értékét tudja jelentősen megnövelni a közönsége.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Kijelölték a kezdőcsapatokat a Celtic-Ferencváros találkozóra a vezetőedzők, a mérkőzés 16.30-kor kezdődik. Íme, a kezdők:

G-CSOPORT, 3. FORDULÓ
16.30: Celtic (skót)–FERENCVÁROS (Tv: M4 Sport)

Glasgow, Celtic Park V: Jakob Kehlet (dán)
CELTIC: Hart – Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Montgomery – C. McGregor, Turnbull – Abada, Rogic, Jota – Furuhashi. Vezetőedző: Ange Postecoglou 
Cserék: Barkas (kapus), Bain (kapus), Scales, Bitton, Giakoumakisz, Al. Ajeti, Soro, Johnston, Urhoghide, Shaw, Welsh
FERENCVÁROS: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni, Vécsei – Nguen, Zachariassen, Uzuni – R. Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger
Cserék: Bogdán (kapus), Mergl (kapus), Somália, Zubkov, Kovacevic, Mak, Cabraja, Loncar, Csontos, Szánthó, Gavrics

FRISSÍTÉS, 19.53:

Legfrissebb híreink