Celtic-Ferencváros: élő közvetítés

Nyerhet-e újra a magyar bajnok?

Forrás: fradi.hu

Celtic-Ferencváros 2-0

CELTIC: Hart – Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Montgomery (Scales, 75.) – C. McGregor, Turnbull – Abada (Giakoumakisz, 70.), Rogic (Biton, 71.), Jota – Furuhashi (Johnston, 86.). Vezetőedző: Ange Postecoglou 
Cserék: Barkas (kapus), Bain (kapus), Scales, Bitton, Giakoumakisz, Al. Ajeti, Soro, Johnston, Urhoghide, Shaw, Welsh
FERENCVÁROS: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni (Somllia, 66.), Vécsei – Nguen (Mak, 82.), Zachariassen (Loncar, 66.), Uzuni – R. Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger
Cserék: Bogdán (kapus), Mergl (kapus), Somália, Zubkov, Kovacevic, Mak, Cabraja, Loncar, Csontos, Szánthó, Gavrics
Gólszerzők: Furuhasi (57.), Turnbull (82.)
Sárga lap: Starfelt (28.), Ralston (40.), Montgomery (68.) ill. Samy Mmaee (40.)
 

16.30: Útjára indult a labda, a Celtic zöld-fehérben, míg a Ferencváros zöld-feketében játszik.

3. p.: Wingo indult meg a jobb oldalon, majd adott középre. A labdába még bele tudott érni Ryan Mmaee, azonban nem tudta a kapu felé irányítani a labdát.

8. p.: McGregor, a Celtic csapatkapitány lőtt kapura nagyjából 20 méterről laposan, de Dibusz magabiztosan védett.

9. p.: Civic adott középre balról, ám a labda mindenki előtt elment.

12. p.: McGregor passzát követően Jota Wingo mellől a kapura lőtt az ötös bal sarkától, de Dibusz lábbal védeni tudott.

17. p.: Egy eladott labda után Jota lőhetett kapura 21 méterről, ám Dibusz egy hatalmas bravúrral hárított. 

23. p.: Uzunit nem támadták meg a védők, így 14 méterről, némileg jobbról lőhetett kapura, de Joe Hart nagyot védett.

28. p.: Megvan a mérkőzés első sárga lapja, Starfelt kapta Zachariassen letalpalásáért.

37. p.: Szép támadást vezetett a Fradi, előbb Uzuni jobbról, majd balról Laidouni adott középre, de egyik sem volt pontos. A kipattanóra Vécsei csapott le, aki 18 méterről a bal alsó mellé lőtt.

40. p.: Samy Mmaee kapott sárga lapot, miután fellökte, majd megrúgta Furuhasit. A Celtictől Anthony Ralston is besárgult egy lökés miatt.

17.15: Ugyan lehetőségek mind a két oldalon adódtak, de mind meddőnek bizonyult, így 0-0-val vonulhatnak a csapatok a szünetre.

17.30: Elindult a második félidő.

47. p.: Jota próbálkozott egy középtávoli lövéssel, ám Dibusz vetődve hárított.

57. p.: McGregor passzolt gyönyörűen Furuhasinak, aki kapura tört Samy Mmaee mellett, majd némileg jobbról, nagyon pontosan a bal alsóba lőtt. 1-0!

59. p.: Ryan Mmaee lőtt kapura hat méterről Uzuni beadása után, de Rogic egy kiváló becsúszással mentett.

61. p.: Jotának nem jött össze a csele a tizenhatoson belül, ám Montgomeryt felrúgta Wingo, a bíró tizenegyest ítélt. A labda mögé McGregor állt oda, ám a balra tartó félmagas lövését Dibusz bravúrral kiütötte.

69. p.: Civic eresztett meg egy lövést 26 méterről a bal sarok felé, azonban Hart vetődve védett.

80. p.: Loncar adott be balról, ám a labdát nem érte el Ryan Mmaee, kontrát pedig Vécsei állította meg Bitton ellökésével.

82. p.: Egy középre adott labda után Turnbull került ziccerbe, aki először hibázott, de a menteni igyekvő Dibusz éppen rá rúgta vissza a játékszert, ami így a léc alá pattant. 2-0!

87. p.: Starfelt adta haza nagyon rosszul a labdát, amire Uzuni startolt rá, de Joe Hart előbb ért oda.

90. p.: Johnston passzolt remekül Jotához, aki 11 méterről a bal alsó mellé lőtt.

18.18: Vége a találkozónak: Celtic-Ferencváros 2-0

ÉRTÉKELÉS:

A mérkőzés előtt arról szólt a legtöbb cikk és elemzés, hogy kiemelten fontos mindkét gárdának a találkozó, mert a csoportban még egyik sem szerzett pontot, míg a Leverkusen és a Betis már 6-6 egységgel rendelkezik.

Tehát tudott volt, ha az egyik gárda zakózik, akkor az El-ben gyakorlatilag (bár nem matematikailag) már nem juthat tovább, míg a másiknak marad rá esélye, de arra mindenképpen, hogy tavasszal a Konferencia Ligában folytassa. Értelemszerűen a vesztesnek mindkét opcióra kevesebb eshetősége marad.

De ugye egy találkozó végeredménye döntetlen is lehet, ebben az esetben, és erről meg alig esett szó a kezdés előtti beharangozókban, a Leverkusen és a Betis fellélegezhetett volna, mert gyakorlatilag majdnem eldől a mai iksz miatt ebben az esetben a továbbjutásuk, legalábbis a Konferencia Ligába az egyiknek, de inkább mindkettőnek az El-ben.

Arra lehetett számítani, hogy a hazaiak majd nagy elánnal vetik bele magukat a küzdelembe, és ez így is történt, viszont az első helyzet, ami az első félidő legnagyobb ziccere is volt, a Fradi előtt adódott, méghozzá a 4. percben, amikor Wingo príma, jobb oldali beadása után R. Mmaee pár lépésről fölé rúgott.

A Fradi támadója viszont jelezte a sporinak, hogy a mozdulata közben visszahúzták, ezért nem tudott rendesen célozni. Őszintén megvallható: bőven volt abban valami, amit állított.

Az FTC a továbbiakban is gyakorlatilag egyenlő ellenfele volt a skót gárdának, annak ellenére, hogy a Celtic játékosainak az akarata érvényesült a mezőnyben, többször is próbálkoztak gólszerzéssel lövések és beadások után is, de a gólvonal elé visszatérő Dibusz Dénes válogatott formában védett.

És a Fradinak is voltak még további lehetőségei, Vécsei Bálint majdnem onnan lőhetett kapura, ahonnan a hétvégén a ZTE ellen élete talán legnagyobb gólját megszerezte, ám most nem célzott annyira pontosan.

A szünetre rúgott gól nélkül vonulhattak be a csapatok, de érdekes és változatos is volt a találkozó, voltak helyzetek, védések, párharcok, gyakorlatilag minden, ami a jó szórakozás alapja.

Fordulás után Dibusz egyből jelezte, hogy igazunk volt vele pár bekezdéssel feljebb, majd megszerezték a vezetést a hazaiak. Nem érdemtelenül, mert felpörgették még jobban a tempójukat, ha megszerezték a labdát, de nem is volt benne feltétlenül a játékukban az, hogy előnyhöz jutnak mindjárt.

Utána viszont percekig zavar támadt a Ferencváros csapatvédekezésében, Wingo hibája miatt jogos 11-est is kapott a Celtic, de McGregor lövését gyors és szép vetődéssel hárította Dibusz, a skótok játékosa félmagasan és balra lőtt.

Stöger ezután cserékkel igyekezett frissíteni a csapatát: Zachariassen helyett Loncar, Laidouni helyett Somalia folytatta. És az utóbbi „páros” volt a kulcs a mérkőzésen, mert egyik tagjának sem ment ma a játék.

Somalia olyan szinten nem találta a ritmust, hogy a második gól előtt ő hibázott hatalmasat, amikor a saját térfél közepén kényelmeskedett, elveszítette a labdát, majd az akció végén a Celtic kettőre növelte az előnyét. És ezután is szétesett maradt a védekezés, a skótok több gólt is szerezhettek volna.

A Fradi a csoportellenfelei közül a leggyengébbel találkozott, az első félidőben még a legtöbbször egyenrangú ellenfele is volt, az elején megszerezhette volna a vezetést, ami döntő tényező lehetett volna, de a Celtic győzelme összességében megérdemelt, mert több helyzete volt és erővel is sokkal jobban bírta.

A hazaiakat hajtotta a fanatikus közönsége, tagjai ugye már a meccs előtt jelezték a különböző felületeken, hogy tavaly csak azért nyert az FTC a kedvenceik ellen, mert ők nem lehettek ott a találkozón.

A Celtic értéke 65.5 millió euró, a Fradié 40.35 millió euró, bebizonyosodott, hogy nem csak az FTC értékét tudja jelentősen megnövelni a közönsége.

 

KÖZVETLENÜL A MECCS ELŐTT:

15.33: A kezdőcsapatok

ELŐZMÉNYEK

KEDD

HÉTFŐ

Legfrissebb híreink