Cacic: Nem igazi drukkerek, hanem egyszerű huligánok

Saint-Étienne – Mandzukic mellett robbant fel a petárda, egy biztonsági ember komolyan megsérülhetett volna.

Forrás:

Péntek este az Európa-bajnokság D-csoportjának második fordulójában Csehország kétgólos hátrányból állt fel Horvátország ellen. A mérkőzés pikantériája, hogy a horvát szurkolók 2-1-es vezetésnél petárdákat és görögtüzeket dobáltak be a pályára, ezzel megakasztva a játékot, megzavarva ezzel saját csapatukat. Az utolsó pillanatban a csehek egy tizenegyesből egyenlítettek, így nem csoda, hogy Ivan Rakitic és a horvát szövetségi kapitány Ante Cacic a rendbontók nyakába varrta a pontvesztést.

 

- Rendkívül csalódott vagyok. Elvesztettük a fonalat, amikor a szurkolóink miatt félbe kellett szakítani a mérkőzést. Nem tudom megérteni, miért kell arra fecsérelnünk az energiánkat, hogy a saját drukkereinket jobb belátásra bírjuk - nyilatkozta az FC Barcelona középpályása, Ivan Rakitic a mérkőzés után.

 

Ante Cacic szövetségi kapitány is éles kritikákkal illette a rendbontókat.

 

- Ezek az emberek nem igazi drukkerek, hanem egyszerű huligánok, a labdarúgás terroristái. Teljesen egyértelmű, hogy rendbontók egy csoportja balhézott. Ugyanez történt Milánóban, az olaszok ellen is – akkor néhány náci szimbólumot is láttunk. Valószínűleg támogatják őket, ám fogalmam sincs, honnan jöhet. Az mindenesetre biztos, hogy Európa nagy része szégyelli ezeket az embereket. A játékosaim rendkívül szomorúak. Büszkén viselik a címeres mezt, a horvát emberekért futballoznak. Elkeserítő, hiszen nagyszerű meccs volt, kiválóan játszottunk.

 

Az UEFA megerősítette, hogy fegyelmi eljárást indít a meccsen történt incidens miatt.

 

Legfrissebb híreink