Bombagól és történelmi tett a Szerbia-Costa Rica meccsen - videó

Oroszország - Nehéz helyzetbe került a legutóbbi vb meglepetéscsapata.

Forrás:

E-CSOPORT
 
COSTA RICA-SZERBIA 0-1 (0-0)
 
Szamara, 40 170 néző, v.: Malang Diedhiou (szenegáli)
gólszerző: Kolarov (56.)
sárga lap: Ivanovic (59.), Prijovic (98.), illetve Calvo (22.), Guzmán (56.)
 
Szerbia: Vladimir Stojkovic - Aleksandar Kolarov, Dusko Tosic, Nikola Milenkovic, Branislav Ivanovic - Luka Milivojevic, Nemanja Matic - Adem Ljajic (Filip Kostic, 70.), Sergej Milinkovic-Savic, Dusan Tadic (Antonio Rukavina, 83.) - Aleksandar Mitrovic (Aleksandar Prijovic, 90.)
 
Costa Rica: Keylor Navas - Francisco Calvo, Óscar Duarte, Giancarlo González, Johnny Acosta, Cristian Gamboa - Bryan Ruiz, Celso Borges, David Guzmán (Daniel Colindres, 73.), Johan Venegas (Christian Bolanos, 60.) - Marco Urena (Joel Campbell, 67.)
 
 
 
Történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi azok a drukkerek, akik megnézték a Costa Rica-Szerbia mérkőzést, hiszen a két gárda eddig nem találkozott egymással. Sokat nem "kóstolgatták" egymást a csapatok, már a meccs elején támadólag léptek fel a felek. A kezdeti rohamok után csendesebb periódus következett, főleg a szerbek térfelén zajlottak az események.
 
A 12. percben egy kis szögletet követően került nagy helyzetbe González, de a fejese nem talált kaput. A szerbek főleg a jobb oldalon szövögették az akcióikat, a 104-szeres válogatott (ezzel szerb rekorderré váló) Ivanovics is igyekezett többször fejtörést okozni az ellenfélnek. Egyre többet birtokolta a labdát az európai gárda, de meddőnek bizonyult a fölénye, mivel komolyabb lehetőséget nem tudott kialakítani déli szomszédunk.
 
Az első félidő legszebb momentuma Milinkovics-Szavics nevéhez köthető, aki ollozó mozdulattal próbált gólt szerezni, de Navas eszén nem tudott túljárni (az asszisztens egyébként is felemelte a zászlaját).
 

Az 50.percben Mitrovics lépett ki, de Navas óriási bravúrt mutatott be. A szerb drukkerek bosszúsága kicsit később elszállt, hiszen Kolarov szenzációsan végzett el egy szabadrúgást, és ezúttal már Navas is tehetetlen volt. Miután hátrányba került Costa Rica, ritmust váltott, de Szerbia védelme stabil lábakon állt, így az eredmény nem változott. A hajrában még Maticsnak támadt nézeteltérése a Costa Rica-i szakmai stábbal, de szerencsére nagyobb balhé nem lett az esetből.
 

A szerbek értékes három ponttal gazdagodtak, de a folytatásban még nehezebb dolguk lesz Ivanovicséknak. Costa Rica az előző világbajnokságon óriási meglepetést okozott a szereplésével, ám ezzel a játékkal nehéz lesz a négy évvel ezelőtti teljesítményt lemásolni. 
 

A csoport másik mérkőzésen Svájc Brazíliával csap össze ma este 8-tól. 
 
 
A csoport további programja:
 
2. forduló:
június 22., péntek: Brazília-Costa Rica, Szentpétervár 14.00
június 22., péntek: Szerbia-Svájc, Kalinyingrád 20.00
    
3. forduló:
június 27., szerda: Szerbia-Brazília, Moszkva (Szpartak Stadion) 20.00
június 27., szerda: Svájc-Costa Rica, Nyizsnyij Novgorod 20.00
 
 

Legfrissebb híreink