Bölöni elárulta: anyagi gondokkal küzd a Vidi El-ellenfele

Ezáltal gyengébbek is, mint egy éve.

Forrás:

A DIGI SPORT NB1.HU-NAK KÜLDÖTT KÖZLEMÉNYE:

"A Mol Fehérvár FC három küzdelmes mérkőzésen van túl az Európa Ligában, de mindhárom esetben továbbjutással zárta a kört, csütörtök este pedig a Standard Liége elleni, egymecces idegenbeli párharc során már a csoportkör a tét. Az évek óta Belgiumban dolgozó Bölöni László a DIGI Sport híradójának azt mondta: a belgák anyagi helyzete nem a legfényesebb, ezért gyengébbek is, mint tavaly, amikor a Frankfurtot legyőzték, az Arsenallal pedig döntetleneztek az EL-főtáblán.


„A Standardban benne van az európai kupákban való szereplési kultusz, hozzászokott az európai szerepéshez, jobban, mint a Videoton. Ennek ellenére nem kezdtek valami fényesen a bajnokságban, számomra meglepő, hogy például  (Gojko) Cimirot a középpályáról hiányzik. De még nagyobb meglepetés számomra, hogy (Samuel) Bastien nem játszik a csapatban. Ha a Standardnak erős volt a középpályája, akkor ezzel a két játékossal volt az” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek a Standard Liége-nél korábban edzőként dolgozó Bölöni László.   


A Standard hazája bajnokságában negyedik helyen áll, és hazai pályán még nem kapott ki idén, mint ahogy az Európa Liga selejtezőjének eddigi két meccsén is mindkétszer győzött. Igaz, a Vojvodina ellen, a harmadik EL-fordulóban csak a hosszabbításban. „Egy átmeneti időszakot élnek, (Bruno) Venanzi, a klubtulajdonos kifáradt egy kicsikét, gondolok itt az anyagi helyzetre, és megosztotta a terheket egy második emberrel is most. Ez a változás lehetetlen, hogy ne hasson ki a csapat életére is. De az, hogy ők most valahol a harmadik és a hatodik-nyolcadik hely között ingáznak, nem egy kellemes, de egy normális állapot számukra.” 


Az esélyekről persze a csapatok formáját figyelve is nehéz beszélni. „Hogy mennyi esélyese van az egyik vagy a másik félnek, hány százalék, azt nem tudom, bízzuk ezt a matematikusokra” – fogalmazott Bölöni, hozzátéve, hogy a Standard Liége számára elsősorban anyagilag lenne nagy érvágás, ha nem jutna be az EL csoportkörébe.


A Standard Liege-Fehérvár FC Európa Liga-selejtező playoff-meccset csütörtökön este nyolckor rendezik majd."

Legfrissebb híreink