Bocsánatot kért a rasszista kirohanásért a Lazio játékosa

Róma – A városi rivális német védőjére tett megjegyzéseket.

Forrás:

A Lazio labdarúgója, a bosnyák Senad Lulic hétfőn elnézést kért, amiért rasszista megjegyzéssel illette Antonio Rüdigert, a nagy rivális AS Roma német védőjét a két csapat vasárnapi rangadója után.

 

"Két éve még zoknit és nadrágszíjat árult Stuttgartban, most pedig azt hiszi, hogy egy fenomén. Ez nem az ő hibája, hanem a körülötte lévőké, akik civilizálatlan emberré tették" - nyilatkozta Lulic a római meccs után.

 

A német válogatott hátvéd - akinek az édesanyja Sierra Leone-i - a meccs előtt az Il Tempo című napilapban úgy fogalmazott, hogy a Laziót mint klubot egyszerűen semmibe veszi, majd a mérkőzés folyamán többször is kigúnyolta az ellenfél cserejátékosait.

 

Lulic később elismerte, nem helyénvaló, ahogy fogalmazott, a Lazio szóvivője pedig nyilatkozatban kért bocsánatot a klub és a középpályás nevében. A bosnyák labdarúgó a közösségi oldalán azt írta: rájött, hogy a provokációra egy újabb provokációval reagált.  "Olyan országból jövök, amely sajnos jól ismeri a tragédiák okozta etnikai előítéleteket, ezért sajnálom, hogy a derbi utáni feszült helyzetben elragadtattam és helytelenül fejeztem ki magam" - tette hozzá.

 

A bocsánatkérés ellenére elképzelhető, hogy a Lazio játékosát eltiltással bünteti majd az olasz szövetség. A rangadót az AS Roma nyerte 2-0-ra.

Legfrissebb híreink