Boca-River: Argentína bebizonyította! - videók, képek

A foci, a klubok és a média van a szurkolókért, nem fordítva!

Forrás:

LIBERTADORES-KUPA
DÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Boca Juniors–River Plate 2–2 (R. Abila 34., D. Benedetto 45+1., ill. L. Pratto 35., Izquierdoz 61. – öngól)
 
 
Utoljára akkor csináltunk ilyet eddig először és utoljára, amikor a magyar válogatott az Európa-bajnokságon volt. De hát Argentínában mindig így csinálják, mert tudják a lényeget.
 
Az van, hogy a Boca Juniors-River Plate a világ legnagyobb rangadója, de a két argentin gigász először találkozott egymással a semmi máshoz nem hasonlítható Libertadores-kupa döntőjében. Amit utoljára rendeznek meg oda-visszavágós rendszerben.
 
Tegnap ugye az ítéletidő miatt elmaradt a meccs, de végig közvetítette az nb1.hu is a fejleményeket. Szorítottak a két csapat fanatikusai a világ minden táján, a legnagyobb újságok számoltak be – igen, Európában is – kiemelt terjedelemben A MECCSRŐL. Tegnap is, ma is.
 

Argentínában a tévék, rádiók, honlapok, közösségi média felületek élőben közvetítenek kábé már reggeltől. Néztük a két klub közösségi felületeit, de nem az volt, hogy az edzők, meg a játékosok elmondhatták volna, hogy így, meg úgy készülnek, ilyen, meg olyan fontos a meccs. Ezeket mindenki tudja, halál unalmas az egész. Hanem azt közvetítették, ahogy a szurkolók hangolódnak.
 
Mert ugye a labdarúgás, a klubok és a médiafelületek vannak a drukkerekért és nem fordítva.
 
A hangulat óriási volt, a meccsre nem mehettek vendégszurkolók (évek óta ez van Argentínában, mert ott picit sokan szoktak meghalni, ha beindul a parádé), de a River drukkerei is ott voltak a stadionjuknál, hogy a finálé első meccsére induló játékosoknak jelezzék, hogyan kel nekik is küzdeniük.
 
A meccset jobban kezdte a River, de mindig a Boca szerezte meg a vezetést, végül 2-2 lett. Idegenben lőtt gólok nem számítanak, ha a visszavágón is iksz lesz, jön a hosszabbítás, ha akkor sincs döntés, akkor jönnek a tizik.
 

Magával ragadó volt sok dolog. Az, hogy a Boca megsérült játékosai sírva hagyták el a pályát, az, hogy a mindennel megdobott River-játékosok nem játszották el a nagy halált (NEM VOLT SZIMULÁLÁS EGY DARAB SEM A MECCSEN), azt, hogy ha volt egy kis kakaskodás, akkor a fojtogatás is bőven belefért, miközben a bíró intelmei a lehető legnagyobb ívben kerülték el mindenkinek a figyelmét.
 

Csak sajnálni tudjuk, hogy ezt a meccset nem láthatta a televízióban Magyarország, sokkal több értelme lett volna ezt közvetítenie bármelyik csatornának, mint mondjuk a senkit nem érdeklő, francia, belga, török, holland, meg a franc tudja milyen bajnokikat, meg a még színvonaltalanabb, nem magyar érdekeltségű Nemzetek Ligája-találkozókat.
 
A visszavágó 24-én lesz este kilenckor, akkor sem csak a pályán zajló eseményekkel foglalkozunk.
 
Mert a foci nem csak attól addig tart, ameddig a bíró megengedi. 
 

Sokkal, de sokkal több annál….
 
A tegnap délben elkezdett élő közvetítésünk a meccs részleteivel együtt a linkre kattintva érhető el.
 

Legfrissebb híreink