BL: Szoboszlai tanácsa, Simeone dicsérete, Marsch büszkesége

A könnyek maradtak.

Forrás: redbullsalzburg.at

"A csoda helyett maradtak a könnyek" - röviden így foglalta össze az Atlético Madrid-Salzburg meccset a Kronen Zeitung. A Salzburger Nachrichten is azt emelte ki, hogy az osztrák csapat majdnem szenzációt okozott, ám végül üres kézzel távozott Madridból.

A rövid lapszemle után kanyarodjunk rá a BL-meccsre, amelyet a spanyolok 3-2-re nyertek meg. A vezetést a hazaiak szerezték meg a 29. percben Llorente találatával, de még a szünet előtt Szoboszlai egalizált. A magyar válogatott labdarúgó ezzel a góllal rekordot döntött, hiszen immáron ő a legeredményesebb honfitársunk a BL-ben.

Streamable Video

 

A második játékrész elején már a salzburgiak vezettek, de végül a duplázó Joao Félix kikaparta a gesztenyét a Matracosoknak.

"Ha a BL-ben nem száz százalékon pörögsz, mindegyik ellenfeled megnehezítheti a dolgodat. Nagyon értékes három pontot szereztünk. Joao Félix értékes tagja a csapatnak, ezt bizonyította ezen a találkozón is, és nem csupán a góljai miatt" - mondta az Atlético másik gólszerzője, Marco Llorente.

Bajnokok Ligája: Szoboszlai nem menthetett a gólvonalon - VIDEÓ - NB1.hu

 

Az MTI a két edző értékelése mellett Szoboszlai és Joao Félix nyilatkozatát is górcső alá vette:

Diego Simeone, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője a kétgólos Joao Felixet dicsérte, miután kedden este 3-2-re legyőzték a Szoboszlai Dominikkal felálló Red Bull Salzburgot a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A madridi összecsapáson a hazaiak jutottak előnyhöz a 29. percben, azonban Szoboszlai a szünet előtt egyenlített, a második félidő elején pedig az osztrák együttes fordított. A portugál válogatott Joao Felix viszont az 52. percben egyenlített, a 85. percben pedig a győzelmet jelentő gólt is megszerezte.

Atlético de Madrid

 


    
"Csapatként nagyon jól működtünk, egymásért küzdöttünk, de láthatjuk, hogy egészen a lefújásig kell harcolnunk" - nyilatkozta a magyar válogatott középpályás a mérkőzés után. Hozzátette, 10 játékossal védekeztek a saját tizenhatosukon belül, Joao Felix mégis helyzetbe kerülhetett. "Most a soron következő bajnoki meccsünkre, aztán pedig a Bayern Münchenre kell koncentrálnunk" - tekintett előre Szoboszlai.
    
Simeone szerint Joao Felix az eddigi legjobb meccsét játszotta az Atléticóban, miután a 90 perc során végig nagyon magas szinten futballozott.
    
"Még tovább fejlődik majd, és ha ő jól játszik, akkor az egész csapat sokkal versenyképesebb lesz" - jelentette ki Simeone.
    
"Ez egy kiváló mérkőzés volt az egész csapat részéről. Jól játszottunk, és ha ezt folytatni tudjuk, az eredmények is jönni fognak" - nyilatkozta Joao Felix a lefújás után.

FC Red Bull Salzburg

 


    
Jesse Marsch, a Salzburg vezetőedzője nehezen feldolgozhatónak nevezte, hogy két csoportmérkőzésen a megszerezhető hatból csupán egy pontot sikerült gyűjteniük, de dicsérte a játékosai hozzáállását.
    
"Többet érdemeltünk volna, de arra így is büszkék lehetünk, ahogyan futballoztunk" - mondta az amerikai tréner.
    
Az A csoportban a címvédő Bayern München áll az élen hat ponttal, második az Atlético hárommal, míg a Lokomotiv Moszkvának és a Salzburgnak egyformán egy pontja van. A következő fordulóban, jövő kedden a Bayern Salzburgban, az Atlético pedig Moszkvában lép pályára.

Legfrissebb híreink