BL: saját magukkal is küzdenek a Fradi-játékosok Rebrov szerint

Boli: műfű vagy rendes fű? Elárulta!

Forrás:

Kedd este 21 órától kezdődik a Fradi-Molde visszavágó a Bajnokok Ligájában. A továbbjutó csapat a BL, a kieső az El-csoportkörében folytatja. Az első összecsapáson 3-3 lett a végeredmény.

A találkozó előtti sajtótájékoztatón a Ferencváros részéről Szerhij Rebrov vezetőedző, valamint a támadó Franck Boli vett részt, aki az első mérkőzésen az első gólt szerezte.

Elsőként Rebrov válaszolt az újságírók kérdéseire:

„Már a legelső meccs előtt nagyon nehéz meccsre számítottam. Tudtam, hogy az ellenfél hazai pályán szeret játszani, nehezítette a dolgunkat a műfű és az időjárás. Kielemeztük a látottakat. Nem számítunk könnyű visszavágóra. Norvégiában vezettünk 2-0-ra, majd fordítottak a hazaiak a végén mi egyenlítettünk. Fordulatos mérkőzés volt.”

Az nb1.hu arról érdeklődött, számíthat-e minden játékosára (erre nem jött válasz) és, hogy van-e görcs a játékosaiban a nagy tét miatt.

„Az előző meccs előtt megkérdeztem, ki játszott már Bajnokok Ligája szinten, csak Zubkov válaszolt igennel, aki Sahtar játékosaként élhette át. A játékosok saját magukkal is küzdenek, hogy leküzdjék a gátlásaikat. Kicsit tartottak is az első meccstől, nem is mutatták meg a száz százalékos potenciált abból, ami bennük van, remélem, holnap ez másképpen lesz.”

Rebrov legutóbb 2016 márciusában a Manchester City elleni mérkőzésen ült a Dinamo Kijev mestereként hasonló, de ugye még magasabb szinten BL-fellépésen kispadon, annak a találkozónak 0-0 lett a végeredménye.

„Kétszer jutottunk el csoportkörig. Nagyon nehéz menetelés volt. Tavaly 4 kört mentünk, idén eddig hármat a selejtezőben, célunk, hogy most a BL csoportkörébe jussunk be. Annak ellenére, hogy már ez a szint is nagyon nehéz. Egyébként akkor is az volt. Még nem tartunk ott, hogy csoportkörösek vagyunk, de ha bekerülünk oda, akkor érdemben tudok róla nyilatkozni, hogy hol is tartunk pontosan. Tavaly, amikor El-csoportkörbe kerültünk, mindenki azzal jött, hogy milyen nehéz csoportba kerültünk, mégis a legvégéig harcban voltunk a továbbjutásért. Egyelőre csak a holnapi mérkőzésre készülünk, arra koncentrálunk, csak ezzel szeretnénk foglalkozni.”

A kijelentése után arról érdeklődtek Rebrovnál, hogy a Fradi felért-e a Dinamo Kijev vagy a Sahtar Donyeck szintjére, mert az elmúlt két évben már eljutott oda, hogy legalább az El-ben csoportkörös.

„Egyelőre még a selejtező fázisában vagyunk. Ha megnézzük a tavalyi meccseket az ideivel, megnézhetjük, hogy egy meccset veszítettünk el, tavaly a Dinamo ellen a selejtezők fázisában. Nem foglalkozunk azzal, hogy melyik csapat melyik játékosa mennyit ér, nálunk milyen változások vannak ebben a szegmensben. Ha a szurkolók és az egész ország lát fejlődést, akkor jól csináljuk a dolgunkat.

Rebrov után Boli következett.

„Szerencsém volt a gólomnál az odavágón, jó időben voltam jó helyen. Nekem mindegy, ki lövi a gólt, az a lényeg, hogy a csapat szerezze.

Az nb1.hu azt kérdezte Bolitól, hogy műfüves vagy rendes borítást szereti-e jobban, mert ugye éppen Norvégiából igazolt a Ferencvárosba.

„Korábban nagyon sokat játszottam műfüvön, most rendes füvön játszom. Magamnak nem látok különbséget, de mivel a mostan időszakban a rendes borításon kell teljesítenem, így már az áll közelebb hozzám.”

Boli eligazolása és a találkozó előtti nyilatkozata is hangzatosra sikeredett, ezért kérdezték meg tőle, mekkora bizonyítási vágy volt benne.

„Sokat játszottam Norvégiában, de az igazság az, hogy amikor a pályára lépek, mindig, mindenhol a győzelem motivál.”

Boli is nyilván azért jött a Fradiba, hogy minél magasabb szinten futballozzon. Holnap nagy lépést tehet ez ügyben is a csapatával.

„Mindenképpen motivált, amikor a Fradiba jöttem, hogy azért küzd, hogy erre a szintre kerüljön. Nagyon jó a csapatunk, nagyon jó edzőnk van, örülök neki, hogy ilyen hamar ezen a szinten lehetek én is a csapat tagjaként, de nem vagyok meglepődve rajta.”

És a legvégére a bónusz kérdés: a magyar vagy a norvég bajnokság az erősebb?

„Nehéz megválaszolni, mert a norvég fociban sokkal jobban érvényesülnek a fizikai paraméterek, Magyarországon viszont mindegyik csapatnak az a célja, hogy legyőzze a Ferencvárost.”

Legfrissebb híreink