BL: megbüntette a Fradit az UEFA - részletek

A Slovan ellen történtek miatt.

Forrás: FTC/Facebook

A Bajnokok Ligája selejtezőjében idén eddig két fordulót is sikerrel vett a Fradi. A második kanyarban a Slovant búcsúztatta az FTC. Az nso.hu arról ír, hogy a Ferencvárost megbüntette az UEFA a pozsonyiak elleni párharc miatt:

"A Fradinak 15 000 eurót kell fizetnie szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt, ugyanezért a következő hazai rendezésű európai kupamérkőzésen (ezek szerint a Qarabag ellenin – a szerk.) a lelátó egy részét (legalább ezer széket a B-lelátón) le kell zárnia. A következő európai kupameccsen UEFA-logós “#NoToRacism” táblát kell elhelyeznie.

- 50 000 eurót kell fizetnie drukkereinek tűzijátékozása, tárgyak játéktérre dobálása, anyagi károkozás, valamint támadó hangnemű, provokatív megnyilvánulásai miatt

- 14 000 eurót kell fizetnie bizonyos nyilvános közlekedőfolyosók lezárása miatt.

Szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt az FTC nem árusíthat jegyeket a csapat egy jövőbeli idegenbeli európai kupamérkőzésére, de ezt az intézkedést két év próbaidőre felfüggesztették. 

Az FTC-nek harminc napon belül fel kell vennie a kapcsolatot a Slovannal a pozsonyi stadionban a szurkolói által történt károk rendezése ügyében (a határozat példaként 20 tönkretett székre hivatkozik)" - jelzi az nso.hu.
 

Legfrissebb híreink