BL: Lovrencsics elárulta, mi a Fradi sikerének kulcsa

Dibusz fontos tényezőre hívta fel a figyelmet.

Forrás:

Remek győzelmet aratott tegnap a Ferencváros a Dinamo Zagreb ellen, így az már biztos, hogy legalább az Európa-liga csoportkörébe bejutott a magyar bajnokcsapat. A BL következő körében, amikor már visszavágó is lesz, a norvég Molde ellen azt is kiharcolhatja az FTC, hogy bekerüljön a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

A tegnapi diadal után a csapat két kulcsembere is értékelt az M4 Sportnak:

Dibusz Dénes: "Izgalmas volt. A 2. percben megszereztük a vezetést, működött, amit elterveztünk támadásban és védekezésben is, megvoltak a lehetőségeink. Az előny birtokában picit visszább kapcsoltunk, a Dinamo ment az eredmény után, egyenlítettek, a második félidő így kiegyenlített volt, de ismét betaláltunk és kihúztuk a végéig. Mindenki tudja, mi a dolga, a keret nagy része két éve együtt készül, kellő idő volt ez arra, hogy mindenki megtanulja, mikor mit kell csinálnia. Szinte mindegy, mikor ki játszik, ez az egyik legnagyobb erősségünk: bátran tud a vezetőedzőnk bárkihez nyúlni. Kár, hogy kényszerű cserék is voltak, az utolsó leheletig kellett küzdeni, maximálisan megtettük és megérdemelten léptünk tovább. Óriási fegyvertény, hogy a Celtic után a Dinamót is kiejtettük!"

Lovrencsics Gergő: "Nagyon nagy örömet éreztem, ez volt az első gólom a BL-selejtezők történetében, így utólag az egyik legfontosabb is. Sajnos kevés időt töltöttem a pályán, de a csapat megmutatta az erejét. A meccs elején nem izgultam, de ahogy teltek-múltak a percek, a végén már nagyon hevesen dobogott a szívem. Megérdemeltük, jár a dicséret mindenkinek. Szerintem nincs esélyes a következő párharcban, a kétmeccses rendszer miatt nagyobb lehet a tétje a taktikának, nagyon örülök, hogy itt vagyunk, de nincs sok időnk, hisz jövő héten már utazunk. Kell kis idő a csapatnak, hogy felfogjuk a sikert, de nagyon erősek vagyunk mentálisan, a másikért, a klubért mindenki csúszik-mászik, ez a siker kulcsa."

Legfrissebb híreink