BL: konkrét terv nélkül a litvánok, a Fradi-szélső elmondta, mi lehet a továbbjutás kulcsa

Mennyit számít a hazai pálya?

Forrás: fradi.hu

ZALGIRIS
Sajtótájékoztatót tartott hétfő délután a litván Zalgiris, a Ferencváros elleni BL-selejtező előtt. Az eseményen Vlagyimir Cserburin vezetőedző és Josip Tadic csatár vettek részt.

Vlagyimir Cseburin: „A Ferencváros nagyon erős csapat, akár a támadást, akár a védekezést választja a visszavágón, megvannak a keretben azok a játékosok, akik képesek végrehajtani a taktikai utasításokat. Budapesten több ezer szurkoló buzdította a Ferencváros, a zárt kapus meccsek után ez nagy előnyt jelentett. Most mi játszunk hazai pályán, és bízom benne, hogy a meccshangulat ezúttal az én csapatomnak ad extra erőt. Az első meccs után mindkét együttes tudja, mire számíthat a másiktól. Kétgólos hátrányban nincs más választásunk, mint a támadás, bátrabban kell játszanunk, mint múlt héten. Megpróbáljuk kihasználni a Ferencváros gyenge pontjait, a végeredményt illetően viszont nincs konkrét tervem. A lényeg, hogy jussunk tovább valahogy.” (nso.hu)

Josip Tadic: „Az első meccs bizonyos időszakaiban egyenrangú partnerei voltunk a Ferencvárosnak, azokra a pillanatokra kell építeni. Mivel az ellenfél a támadófutballt erőlteti, minden bizonnyal lesz helyünk játszani és támadni, ugyanakkor a védekezésre is végig koncentrálnunk kell, mert a vetélytárs nagyon gyorsan vált át védekezésből támadásba. A csapategység lehet az erőnk, együtt vagyunk, a saját szurkolóink előtt nem veszíthetünk, hinnünk kell abban, hogy képesek leszünk három gólt szerezni. Az első meccs után kielemeztük a Fradi játékát, találtunk néhány gyenge pontot, megpróbáljuk kihasználni. Ugyanakkor mivel már a hosszabbítás kiharcolásához is két gólt kell szerezni, nincs sok mozgásterünk a taktikát illetően.” (nso.hu)

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

19.00: FK Zalgiris Vilnius (litván)–Ferencváros, Vilnius (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzés után: 0–2

FERENCVÁROS
Férfi labdarúgócsapatunk hétfőn utazott el Vilniusba, ahol kedden a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának második meccsén a Zalgiris Vilnius ellen lép pályára. A FradiMédia kamerái a mérkőzést megelőző edzésen is forogtak – érdekességeket gyűjtöttünk össze ellenfelünkről, valamint Myrto Uzunival beszélgettünk.

Legfrissebb híreink