BL-győztes lesz a Barca? Reagált a klasszis

Majdnem csoda történt.

Forrás: fcbarcelona.com

A Ferencváros csoportjában a Barcelona otthon tartotta a három pontot a Dinamo Kijev elleni meccsen. Ebben nagy meglepetés talán nincs, de a katalánok "csak" 2-1-re nyertek. Az ukránokat eléggé megtépázta a koronavírus, ettől függetlenül remek teljesítményt nyújtottak. Az UEFA a beszámolójában arról ír, hogy a meccs legjobbja Ter Stegen, a Barca kapusa volt, ez pedig árulkodó jel. 

Egyébként Messi már az elején betalált büntetőből, majd a második félidőben Piqué duplázta a katalánok előnyét. A végeredményt végül Tsygankov állította be a 75. minutumban.  

"Büszke vagyok a csapatomra. Úgy gondolom, lett volna esélyünk a döntetlenre, de a körülményeket figyelembe véve (a sok hiányzóra utalt - a szerk.) elégedett lehetek a játékosaimmal" - nyilatkozta Mircea Lucescu.

FC Dynamo Kyiv

 

"A teljesítményünket nem érheti kritika, de sok helyzetet elhibáztunk, így üres kézzel távozunk. Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk ezen a találkozón. Úgy érzem, fejlődünk, és az előrelépésünket az ilyen találkozók segítik" - fogalmazott Viktor Tsygankov, a kijeviek csapatkapitánya. 

A Barca részéről Gerard Piqué a győzelem fontosságát emelte ki.

"A BL-ben bármelyik ellenfeled meg tudja nehezíteni a dolgodat. Ez a siker nagyon fontos volt, főleg azért, mert az előző meccseinken nem igazán jött ki a lépés. Jól kezdtünk, de a helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni, és ezzel a meccs komplikálttá vált. Úgy gondolom, a gólom megnyugtatta a csapatot. Sokan kérdezgetik, hogy megnyerhetjük-e idén a sorozatot, de ez természetes. A klubban változások történnek, de abban biztos vagyok, hogy az eredmények hamarosan jönni fognak" - mutatott rá a védő. 

FC Barcelona

 

A Barcelona mestere Ter Stegent magasztalta.

"Eddig is tudtuk, hogy Marc kiváló kapus. Az edzéseken már láttuk, hogy remek formában van, és készen áll a visszatérésre. Fantasztikus volt ezen az estén" - mondta Ronald Koeman.

A G-csoport szerdai eredményei: 


FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán) 2–1 (Messi 5. – 11-esből, Piqué 65., ill. Cihankov 75.)
FERENCVÁROS–Juventus (olasz) 1–4 (F. Boli 90., ill. Morata 7., 61., Dybala 73., Dvali 81. – öngól)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA 

1. Barcelona 9
2. Juventus 6
3. Dinamo Kijev 1
4. FERENCVÁROS 1
 

Legfrissebb híreink