BL: főszereplő lett a Vidi egykori kulcsembere - reakció

Kitett magáért az újonc.

Forrás: FC Sheriff/Facebook

Kedden 16 csapat számára is befejeződött a csoportkör a Bajnokok Ligájában. A sorozatban idén jutott először a főtáblára a Sheriff Tiraspol csapata. A moldáv csapat kitett magáért a D-csoportban, hiszen a Real és az Inter mögött a harmadik helyen zárt, így tavasszal az Európa-ligában szerepelhet.

A Sheriff Tiraspol az utolsó fordulóban a Sahtar Doneck együttesével csapott össze. Sokáig úgy festett, hogy az ukrán gárda szerzi meg a három pontot, hiszen Fernando az első félidő végén beköszönt. Aztán a 93. percben Boban Nikolov állította be az 1-1-es végeredményt.

"Nagyon boldog vagyok az eredmény miatt, az mellékes, hogy ki szerzi a gólokat. Azért sikerült betalálnunk, mert jól játszottunk. Nem ijedtünk meg az ellenféltől, pedig jó játékosai vannak, emellett az edzője is nagy stratéga. Úgy zártuk le a szereplésünket a BL-ben, ahogy szerettük volna. Óriási meglepetést okoztunk Madridban, és azt is bizonyítani akartuk, hogy nem érdemtelenül végeztünk a harmadik helyen" - fogalmazott Nikolov a lefújás után. Nikolov egyébként csereként érkezett a pályára a 46. percben. 

Az északmacedón középpályás a nyilatkozatában arra utalt, hogy a Sheriff a Real Madrid otthonában 2-1-es győzelmet aratott szeptemberben, ami a mostani BL-idény talán eddigi legnagyobb szenzációja. 

Nikolov korábban a Vidi játékosaként 73 NB I-es mérkőzésen jutott szóhoz, a fellépései során 7 gólt szerzett. 

Sahtar Doneck (ukrán)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 1–1
Gólszerzők: 
Fernando Pedro 42., ill. B. Nikolov 90+3.
 

A csoport végeredménye: 1. Real Madrid 15 pont, 2. Internazionale 10, 3. Sheriff Tiraspol 7, 4. Sahtar Donyeck 2
 

Legfrissebb híreink