BL-döntőben a Chelsea: Lőw Zsolték kimondták - reakciók

Önkritikusan értékelt a csatár.

Forrás: Facebook/Chelsea FC

Csapata duzzadó önbizalmát emelte ki főként Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője, miután a londoniak a szerdai visszavágón 2-0-ra legyőzték a Real Madridot, és 3-1-es összesítéssel bejutottak a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe.

"Az FA Kupa áprilisi elődöntőjében 1-0-ra megvertük a Manchester Cityt, ami rengeteg önbizalmat adott mindahhoz, ami utána következett, és sok önbizalmat ad a BL-döntőhöz is" - jelentette ki a 47 éves német tréner. "Megyünk tovább, Isztambulban is a győzelem a cél. Már nagyon várom a döntőt, igazi ki-ki meccs lesz" - tette hozzá Tuchel, aki 24-edszer ült a londoniak kispadján, s ebből együttese a 18. mérkőzését teljesítette kapott gól nélkül.

 A Lőw Zsolt személyében magyar másodedzőt foglalkoztató londoniak első találatát szerző Timo Werner megkönnyebbülten nyilatkozott: "Az első meccsen kicsit hülye voltam, nagy helyzetben öt méterről sem találtam a kapuba. Most helyrehoztam a hibámat, és egy gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy BL-döntőt játszhatok" - mondta a német csatár.

A túloldalon Zinedine Zidane elismerően beszélt a Chelsea-ről, amelynek az egész pályás letámadása révén a madridiak a kapuig is alig jutottak el. "Mindent megtettünk, de az az igazság, hogy a Chelsea jobb volt, ezért gratulálnunk kell nekik. Nehéz meccs volt, sok helyzetük volt, és megérdemelték a győzelmet" - méltatta az ellenfelet a francia szakember, majd kitért az elmúlt két szezonban sok sérüléssel küszködő Eden Hazard beállítására: "Edennek vissza kell nyernie az önbizalmát, ehhez pedig játszania kell. Apránként halad előre, és nemsokára százszázalékos lesz" - közölte Zidane.

A Chelsea 2008 és 2012 után a harmadik BL-fináléjára készülhet - utóbbit megnyerte -, ezúttal a Manchester City ellen. Angol házidöntőt 2008 és 2019 után harmadszor rendeznek a sorozatban.

A fináléra május 29-én kerül sor Isztambulban.

Legfrissebb híreink