BL-döntő: Zidane vs. Simeone – saját játék vs. szenvedély

Madrid – A Real topformában érkezik, az Atlético nem bosszút, lehetőséget lát.

Forrás:

A Real Madrid edzője nagyon nehéz mérkőzésre számít a városi rivális Atlético elleni, szombat esti BL-döntőben, ötven százalék esélyt ad mindkét csapatnak. Szerinte minden szempontból topformában érkeznek Milánóba, a legfontosabb pedig, hogy a saját játékukat játsszák Diego Simeone legénysége ellen.

 

 "Tudjuk, hogy mennyire nehéz dolgunk lesz, de fizikailag és mentálisan is topformában érkezünk majd Milánóba. Ötven százalék esélyt adok mindkét csapatnak, és ez a meccs során sem fog változni. Remekül védekeznek, de nem mondhatjuk, hogy csak és kizárólag erre koncentrálnak. Erről szó sincs. Remekül futballoznak és alaposan megnehezítik az ellenfél dolgát, de ezt mi is tudjuk, és felkészülünk rá. Megpróbáljuk majd a saját játékunkat játszani, és ha sikerül, akkor egy szavunk sem lehet a találkozó után" - nyilatkozta az M4 Sport BL-magazinjában Zinedine Zidane, aki a múltról is beszélt.

 

"A legjobb dolog, ami az életemben történt az az volt, hogy a Realban játszhattam, mert egy álmom vált valóra. Magamra akartam ölteni a híres fehér mezt, most pedig edzőként vezethetem a világ legjobb klubját, ami óriási boldogsággal tölt el."

 

 

Diego Simeone 2011-ben vette át az Atlético Madrid labdarúgócsapatának irányítását és azóta azon mesterkedik, hogy a legjobbak legyenek és minden helyzetből a maximumot hozzák ki. Ennek eredményeként a szenvedélyes argentin 2012-ben Európa Ligát, egy év múlva spanyol Király Kupát, 2014-ben pedig spanyol bajnoki címet nyert, most pedig a BL-trófeával szeretne közelebbről megismerkedni.

 

Kitartás, szenvedély és határozottság! Ez a három tulajdonság jellemzi leginkább Simeonét, aki 1994 és 1997, valamint 2003 és 2005 között összesen 154-szer szerepelt az Atléticóban, tehát azonosulni tudott a klubbal: „Ismerem a csapatot, tudom, hogy mire van szükség a fejlődéshez, hogy mit gondolnak a vezetők és a szurkolók, és pontosan tudom, hogy mit jelent a játékosoknak magukra ölteni a piros-fehér mezt” – mesélte Diego Simeone az M4 Sport BL-magazinjában.

 

Május 28-án tehát immáron edzőként tér vissza a milánói San Siróba, hogy a mostani BL-döntőben revansot vegyen a városi rivális Real Madridon a 2014-es verségért, és elhódítsa az Atlético Madrid történetének első BL-serlegét: „2014 óta némileg megváltozott a csapat, de most újra bejutottunk a BL fináléba, és azért még vannak játékosok a két évvel korábbi menetelésből. Reméljük, hogy most mi kerülünk ki győztesként a párharcból. A futballban szerintem nincsen kimondottan bosszú, inkább csak új lehetőségek nyílnak meg előtted. A bosszú egy negatív szó, amely visszautal egy korábbi vereségre vagy rossz pillanatra. A „lehetőség” szó viszont pozitív jelentéssel bír, mert biztonságot és magabiztosságot ébreszt az emberben, és ezt akarjuk kihasználni a döntőben.”

Legfrissebb híreink