BL: alulmúlta önmagát az FTC – őszinte reakciók

Két magyar játékos értékelt.

Forrás:

Véget ért az FTC álma a Bajnokok Ligájában, mert a kinti 1-1 után a Qarabaq 3-1-re győzött a Groupama Arénában, így a magyar bajnokcsapat az EL-ben folytatja, ha abban a sorozatban nem jut tovább, akkor a Konferencia Liga csoportközében folytatja.

A mai mérkőzés után a Ferencváros két magyar játékosa a következőket mondta az M4 Sportnak:

Dibusz Dénes:
“Voltak lehetőségeink az első félildőben, de nem tudtunk betalálni, ha sikerül egyenlítetni, akkor más a mérkőzés képe. Borzasztónan kezdtünk, gondolkodásban, dinamikában, agresszivitásban és taktikában is fölénk kerekedett a Qarabag, a két mérkőzés alapján ki kell mondani, hogy a jobb csapat jutött tovűbb, ez a mérkőzés megmutatta, hogy nem állunk készen a BL-csoportkörre. Sok paszhibát vétettünk, sok rossz döntést hoztunk, nehezen tudtuk kihozni a labdát, ha mégis sikerült a középpályás vagy a támadó vonalba feljuttatni a labdát, ott voltak a vendégjátkosok és közrezárták a mi emberünket. A második labdákat nagy százalékban ők szedték fel, pedig tudtuk, hogy ez fontos. Alulmúltuk önmagunkat, a Qarabag pedig jól focizott, nagyon intenzíven játszottak, egyénileg is jól oldották meg a szituációkat. Ma ők sokkal magasabb szinten tudtak játszani, amit mi szerettünk volna, az nem működött” 

Vécsei Bálint:
“A második félidőben többet kockáztattunk, helyzeteink is voltak, de a kontrákat jól kihaszálta az ellenfél. Tudtuk, hogy a legkisebb hibát is megbüntetik, mi most csináltaunk nagyokat is. Az első féliődben kicsit bealdutunk, lassan járattuk a labdát, az átmeneteket gyorsabban akartuk megoldani, ez nem sikerült. A második félidőben ezen akartunk javítani, de nem sikerült sajnos”

Legfrissebb híreink