BL: a Vidi egykori játékosa is részese lehetett a történelmi sikernek

Meddig tart a tündérmese?

Forrás: molfehervarfc.hu

Nehéz jelzőket találni a Sheriff Tiraspol BL-menetelésére. A Bajnokok Ligája csoportkörébe története során először jutott be idén a moldovai csapat, amely nem elégedett meg a kvalifikációval.

Jurij Vernidub tanítványai a csoportkört a Sahtar Doneck legyőzésével indították (erre sem számítottak sokan). Aztán kedd este a Sheriff Tiraspol a játéknap (de elképzelhető, hogy az egész idény) legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy a Real Madrid otthonában 2-1-re győzött. Érdekesség, hogy a győztes gólt a vendégek luxemburgi válogatott futballistája, Sebastien Thill a 90. percben szerezte. Thill az első luxemburgi játékos, aki a BL-ben betalált. 

A meccs végén, a 92. minutumban Boban Nikolov is pályára lépett a Sheriff Tiraspol csapatában. A futballista neve ismerősen csenghet a magyar futball szerelmeseinek, hiszen az északmacedón labdarúgó korábban a MOL Fehérvár csapatát erősítette. A HLSZ kimutatása szerint Nikolov 73 NB I-es mérkőzésen jutott szóhoz a Vidiben, a fellépései során pedig 7 gólt szerzett. A 27 esztendős középpályás egyébként augusztusban csatlakozott mostani csapatához. 

"Nagyon büszke vagyok a fiúkra, jó úton járunk, ezen kell haladnunk tovább. Tisztában voltunk azzal, hogy főleg védekeznünk kell, de jól megoldottuk ezt a feladatot. Szerencsére a kontratámadásaink is ültek. Még nem gondolunk a továbbjutásra, lépésről lépésre szeretnénk haladni. Négy nagyon fontos meccs vár még ránk" - fogalmazott a meccs után Jurij Vernidub, a Sheriff vezetőedzője.

Két fordulót követően vezetik a négyesüket Nikolovék, talán erre még a legelvakultabb Sheriff-drukkerek sem fogadtak volna. A tündérmese a következő kanyarban az Inter ellen folytatódhat.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
D-CSOPORT

Real Madrid (spanyol)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 1–2 (Benzema 63. – 11-esből, ill. Yakhshiboev 25., Thill 90.)

A csoport állása: 1. Sheriff Tiraspol 6 pont, 2. Real Madrid 3, 3. Internazionale 1 (0-1), 4. Sahtar Donyeck 1 (0-2)
 

Legfrissebb híreink