BL: a Puskás Aréna is kicsi lehetne a Fradinak

Nem volt véres a hátuk a hálótól.

Forrás: fradi.hu

Mint ismert, a Ferencváros szurkolói a jegyértékesítés hétfő délelőtti kezdése óta mind elkapkodták a hárommeccses BL-bérleteket, így már csak a kétmeccses, a Juventus és a Barcelona elleni találkozókra érvényes bérletekre lehet pályázni péntektől.

 

Az FTC vezérigazgatója, Orosz Pál biztos abban, hogy akkor is telt ház lenne a zöld-fehérek hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésein, ha a Puskás Aréna teljes kapacitását igénybe lehetne venni.

"Biztosak voltunk abban, hogy nagy roham lesz a jegyekért, hiszen 25 évet vártunk arra, hogy ismét a Bajnokok Ligájában játszhassunk, ráadásul nem is akármilyen ellenfelekkel” – nyilatkozta az M4 Sport csütörtök déli Sporthíradójában a vezérigazgató. 

 

Koronavírus: eldőlt, játszhat-e Cristiano Ronaldo a Fradi ellen? - NB1.hu

 

Az UEFA koronavírus miatt bevezetett szabályai szerint a BL-meccseknek otthont adó stadionokban minden két néző között két ülőhelyet kell kihagyni, így a Puskás Arénában 60 ezer helyett mintegy húszezer ember nézheti a helyszínen a Ferencváros Juventus és Barcelona elleni összecsapását. „Biztos vagyok abban, hogy ha nem lenne ez a furcsa szituáció, akkor a Puskásban is teltházas mérkőzéseket tudnánk rendezni, de lehet, hogy még akkor is lenne olyan, aki jegy nélkül marad” – tette hozzá Orosz.

A Barcelonában 5–1-re elvesztett mérkőzésről elmondta, nagy ünnep volt a klub és a játékosok számára a meccs, amelyre büszke lehet a csapat.

„Nem lehet azt mondani, hogy véres volt a hátunk a hálótól, hanem játszottuk a játékunkat és voltak olyan periódusok, amikor kifejezetten fel tudtunk nőni egy ilyen neves ellenfélhez is.

 

Jól kezdtünk, a lesgól sajnos lesgól volt, ettől függetlenül gyönyörű volt, a kapufa pedig ha bemegy, akkor lehet, hogy a forduló gólja lett volna. Mindent megtettünk, semmi hiányérzet nem lehet bennünk, és azt is láthattuk, hogy ez egy olyan versenysorozat, ahol egy Atlético Madrid is ki tud kapni négy góllal” – utalt a 4–0-s hazai győzelmet hozó Bayern München-Atlético Madrid mérkőzésre.

Fradi-Újpest: bejelentések a koronavírus miatt - NB1.hu

 

A jövő szerdai, Dinamo Kijev elleni mérkőzéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az ukrán csapat is jóval előrébb tart a Ferencvárosnál, de a három ellenfél közül kétségtelenül Szerhij Rebrov vezetőedző korábbi csapata a leginkább sebezhető. „Fel fogunk készülni belőlük, a mérkőzésen a maximumot fogjuk nyújtani és meglátjuk, hogy ez az eredményben hogyan mutatkozik meg.”

S hogy mennyire könnyű ebben a sűrű időszakban? „Ez egy nagyon sűrű időszak, de ezt akartuk, ezek a srácok erre készülnek gyerekkoruk óta, hogy ilyen terhelés mellett játsszanak. Természetesen azok a játékosok, akik ezt minden évben megteszik, más állapotban vannak, de biztos vagyok abban, hogy a szurkolóink támogatásával nagyon jó eredményeket érhetünk el” – mondta Orosz Pál, aki hangsúlyozta, hogy a magyar bajnokságra is nagyon kell koncentrálniuk, mert ahhoz, hogy jövőre is ilyen ellenfelekkel játszhassanak, előbb az NB I-et kell megnyerniük.

Legfrissebb híreink