BL: A Bayern minimális előnnyel utazik Lisszabonba

Lisszabon – A Benfica és a német gárda játékosai is bíznak a továbbjutásban.

Forrás: sport.net

A Bayern München minimális, egygólos előnnyel utazik Portugáliába a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai visszavágójára azzal a céllal, hogy idegenben harcolják ki a továbbjutást. A portugálok fanatikus szurkolóikban bíznak, és ígérik, az első perctől az utolsóig küzdeni fognak.

 

A Benfica és a Bayern München közötti negyeddöntős csata múlt heti első mérkőzésének elején úgy tűnt, nem lesz kérdéses a továbbjutó kiléte, hiszen a müncheniek már a második percben vezetést szereztek Arturo Vidal fejesével. Josep Guardiola együttese ezt követően azonban hiába játszott végig fölényben, nem tudott nagyobb előnyt kiharcolni a szerdai visszavágóra.

 

Ennek ellenére a Bayern az esélyes, a bajorok sorozatban ötödik alkalommal juthatnak a legjobb négy közé a legrangosabb európai kupasorozatban. A német csapat története során kilenc oda-visszavágós párharcot játszott portugál riválissal, és mindegyiket megnyerte.

 

"Egy nagyon izgalmas visszavágó lesz fantasztikus hangulatban" - mondta Thomas Müller a visszavágó előtt, amit 66 ezer néző előtt játszanak majd az Estadio da Luzban.

 

"Nagyon jó formában vagyunk, a játékosok pedig nem idegesek, ha fanatikus nézők előtt kell játszani" - tette hozzá Philipp Lahm, aki szerint a csapattársaival jól tudja kezelni, ha a lelátóról nagy nyomás nehezedik rájuk. "Ha sikerül egy gólt szereznünk, jó esélyünk van arra, hogy bejussunk az elődöntőbe, efelől nincs kétségem" - tette hozzá.

 

A Benfica eddig 33 alkalommal került hátrányba idegenben egy európai kupapárharcban, s ezek közül 11-et nyert meg összesítésben.

 

"Fantasztikus hangulat lesz a mérkőzésen. A csapatnál mindenki egy újabb csodás éjszakáról álmodik" - mondta Pizzi, a Benfica középpályása.

 

"Eddig csak a televízióban láttam ilyen mérkőzéseket, most pedig a pályán lehetek a Bayern ellen, ezért nagyon izgatott vagyok" - mondta Talisca. A középpályás szerint csapata jó formában van, ezért optimistán várja a szerdai visszavágót.

 

"Jó formánkat mutatjuk az utóbbi időben. Nem csak az én álmom, hanem a csapattársaimé, hogy bejussunk az elődöntőbe. Közel vagyunk, ugyanakkor tudjuk, hogy nehéz lesz, de mindent bele fogunk adni, az első perctől az utolsóig harcolni fogunk, hogy elérjük a célunkat" - hangsúlyozta Pizzi.

 

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

20.45: Benfica (portugál)-Bayern München (német) (0-1)

Az első mérkőzésen: 0–1

Legfrissebb híreink