Betis-Fradi: rossz döntések – reakciók

Erősebben térne vissza az FTC védője a csapatával.

Forrás: Ferencváros

Tegnap Sevillában 2-0-s vereséget szenvedett a Betis otthonában az FTC az Európa-liga csoportkörében, így a magyar bajnok továbbra is pont nélkül áll a csoportjában. 

A találkozó lefújása után a következőket nyilatkozták a főszereplők.

„Nem lehetek elégedett a pályán mutatott teljesítménnyel, sajnos nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést egy rendkívül erős csapat ellen – kezdte Peter Stöger, az FTC vezetőedzője. - Öt perc után 1-0-ra vezetett az ellenfél, és ezután nagyon nehéz volt visszajönni a meccsbe. Az első félidőben megfelelő presszinggel hibára tudtuk kényszeríteni az ellenfelet, főleg passzok tekintetében. Voltak lehetőségeink a tizenhatoson belül is, sajnos nem tudtunk gólt lőni, ami problémát jelentett. A második félidőben is nagy gond volt, hogy korán jött a gól, ezzel pedig már nem tudtunk mit kezdeni. Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzésen a jobb csapat győzött.”

Stöger újságírói kérdésre elmondta, hogy Laidouni azért nem volt a kezdőcsapat tagja a Betis ellen, mert nagyon mély a csapat kerete, és mert a tunéziai válogatott lábában nagyon sok mérkőzés volt az utóbbi időben. Stöger azt is hozzátette, hogy mindenki tudja róla, hogy egy nagyon jó játékos, de a kezdőcsapat kialakításánál a pihentetést is mérlegelni kell.

A következő kérdés arra vonatkozott, hogy mi az oka annak, hogy előbb a Celtic, majd most a Betis is korán gólt tudott szerezni.

„Úgy gondolom, hogy ennek nem egyszerű megmagyarázni a pontos okát. Minden mérkőzése előtt átbeszéljük, hogy az elsőtől az utolsó percig koncentrálnunk támadásban és védekezésben egyaránt. Sajnos előfordulnak ilyen hibák annak ellenére is, hogy már a 0. perctől koncentrálva lépünk ki a pályára, mégis korán gólt kapunk. Talán az is ott lehetett a háttérben, hogy a Betis hatalmas nyomást helyezett ránk már a mérkőzés elején, hiszen nagyon fontos volt nekik a pontszerzés, és talán rossz döntéseket hoztunk védekezésben.”

Az újságírók Botka Endrétől arra voltak kíváncsiak, hogy élte meg a Betis által rájuk helyezett nyomást.
„Arra számítottunk, hogy már az első perctől kezdve nekünk fognak jönni, és ez így is történt. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha kicsit türelmesebbek vagyunk, akkor ki tudtuk volna hozni a labdát. Az egész taktikánkat elrontotta, hogy már nagyon korán gólt kaptunk, ezután nekünk kellett kezdeményezni, de ezúttal sajnos nem voltak meg a helyzeteink. Természetesen szomorúak vagyunk, hiszen szeretnénk a szurkolóinkat kielégíteni. Tudjuk, hogy egy sokkal jobb csapat ellen játszottunk, ennek ellenére mindent megpróbáltunk. Sajnos valamiért ebben az évben nem megy olyan jól nemzetközi szinten, de tanulni kell a hibáinkból, és akkor jövőre erősebben visszatérni.”

Az FTC legjobbja a magyar válogatottban Lengyelországban is bizonyító (San Marino ellen is ő állt a gólvonal előtt, de azon a meccsen kábé a labdával sem találkozotott) Dibusz Dénes volt. A FradiMédia stábjának a mérkőzéssel kapcsolatos érzéseit mesélte el, de szót ejtett a teljes csoportkörös szereplésről, és arról is, hogyan és mit lehet tanulni ezekből a mérkőzésekből és milyen feladatai lesznek a mieinknek a közeljövőben:

Korábbi eredmények:
1. forduló:

Real Betis-Celtic Glasgow 4-3 (2-2)
Bayer Leverkusen-FERENCVÁROS 2-1 (1-1)
    
2. forduló:
Celtic Glasgow-Bayer Leverkusen 0-4 (0-2)
FERENCVÁROS-Real Betis 1-3 (1-1)
    
3. forduló:
Real Betis-Bayer Leverkusen 1-1 (0-0)
Celtic Glasgow-FERENCVÁROS 2-0 (0-0)
    
4. forduló:
Bayer Leverkusen (német)-Real Betis (spanyol) 4-0 (1-0)
Ferencváros-Celtic Glasgow (skót) 2-3 (1-2)

A csoport további programja:
6. (utolsó) forduló, december 9.:

FERENCVÁROS-Bayer Leverkusen 21.00
Celtic Glasgow-Real Betis 21.00

A csoport állása:
1. Leverkusen  5  4 1 -  14- 4  13 pont 
2. Real Betis        5  3 1 1  10- 9  10 
3. Celtic Glasgow    5  2 - 3  10-13   6
4. FERENCVÁROS       5  - - 5   4-12   0
    
A csoport első helyezettje nyolcaddöntőbe jut, míg a második a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikjának egyikével játszik a 16 közé kerülésért. Az EL-csoportharmadikok a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják.

Legfrissebb híreink