Betis-Fradi: az FTC híveinek kalandjai – videó

Előre ellenségessé nyilvánított terület.

Forrás:

A Betis vendégeként sem sikerült megszereznie az első pontjait az Európa-liga csoportkörében a Ferencvárosnak, a találkozót az eleve esélyesebb hazaiak nyerték meg 2-0-ra.

Ennek ellenére mintegy 400-an szurkolták és énekelték végig a szakadó esőben megrendezett találkozót a vendégszektorban. Az FTC híveivel egyébként ismét együtt bandáztak a lengyel Slask Wroclaw fanatikusai is, akik közül többeket elvittek már a meccs előtt a helyi rendőrök. 

Mint a meccsről készült tudósításunkban már jeleztük, korábbi spanyolországi megmozdulásaik miatt tették ezt meg velük, ráadásul a helyi sajtó arról is írt, hogy az Interpol emberei már akkor beépültek a lengyelek közé, amikor kiderült, hogy Sevillában is lesz Lengyelországnak mérkőzése az Eb-n, ráadásul pont a spanyolok ellen.

Expulsan de España a 30 ultras polacos que se iban a enfrentar a Biris

Súmate al mejor canal de alertas informativas de Sevilla en Telegram. Entérate de todo al instante en Sevilla Actualidad La Policía Nacional tuvo conocimiento este miércoles de la llegada de más de una treintena de ultras polacos, gracias a la colaboración de la Policía Polaca e Interpol.

Az FTC (és a Slask) szurkolói egyébként már a kiutazás előtt ellenséges területté nyilvánították Sevillát, de nem az ideológiailag jobboldali nézeteket valló Betis ultrái miatt (velük úgy tudjuk, Budapesten sem volt gond), hanem a Sevilla fanatikusai miatt. Közülük is a Biris Norte formációi miatt, melynek tagjai szélsőségesen baloldaliak.

Egyébként a Betis-Fradi előtt 2 nappal Sevilla-Wolfsbrug meccs volt a BL-csoportkörben, így annak a találkozónak az apropóján át kellett élniük egy fájdalmas rajtaütést a Sevilla fanjainak.

A mérkőzésről, a meccs előtti vonulásról (ami üzenet értékű a szervezett szurkolói szubkultúrában, mert az előzetes várakozásokkal ellentétben a BN tagjai nem tűntek fel) és a szurkolásról az FTC legnagyobb csoportja, a Green Monsters publikált videót.

Legfrissebb híreink