Beszámoló a keddi Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésekről

Európa – Storck élőben látta Alaba komikus öngólját, otthon égtek az írek.

Forrás: nso.u

A magyar válogatottal azonos Eb-csoportban lévő osztrák válogatott felkészülési mérkőzésen csupán 2–1-re győzött Málta ellen Klagenfurtban.

 

Az összecsapást élőben látta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck és a segítője, Andreas Möller. A szakemberek nem mindennapi jelenetnek is szemtanúi lehettek, ugyanis a Bayern München szárjátékosa vicces öngólt vétett. A 87. percben a csereként beálló védő úgy próbált hazaadni, hogy nem nézett fel, és mivel Ramazan Özcan nem a kapu közepében állt, így nem ért vissza, a labda pedig áthaladt a gólvonalon, mire visszaért a kapus.

 

Az ugyancsak Európa-bajnoki résztvevő Írország hazai pályán fogadta Fehéroroszország legjobbjait és nagy meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett - Stephen Ward gólja csak a szépítésre volt elég –, így még van mit tennie Martin O'Neillnek a csapatával.

 

Felkészülési mérkőzés

 

Ausztria–Málta 2–1 (2–0)

G: Arnautovic (4.), Schöpf (18.), Alaba (87. – öngól)

 

Ausztria:Lindner (Özcan, a szünetben) – Klein, Dragovic, Hinteregger, Suttner – Baumgartlinger (Ilsanker, a szünetben), Schöpf (Alaba, 63.) – Harnik (Hinterseer, 64.), Junuzovic, Arnautovic (Sabitzer, a szünetben) – Janko (Okotie, 72.). Szövetségi kapitány: Marcelo Koller

 


 

 

Írország–Fehéroroszország 1-2

G.: Ward (72.), ill. Gordejchuk (20.), Volodjko (63.)

 

Írország:Given (Forde, 69.) – Christie, Keogh, Clark, Ward – Gibson (Hoolahan, 68., Meyler (O'Kane, 75.) – McGeady (O'Dowda, 75.), Hendrick, McClean (McGoldrick, 79.)– Murphy (Long, 68.). Szövetségi kapitány: Martin O'Neill

 


 

Legfrissebb híreink