Berlin vs. Frankfurt. Miért estek egymásnak az ultrák?

Berlin – Egy harmadik szurkolótábor is képbe került?

Forrás:

 

Szombat délután a Hertha BSC– Eintracht Frankfurt meccs előtt utcai harcba keveredtek a két csapat szurkolói. A rendőrségi jelentések szerint kétségtelenül előre megbeszélt összecsapásról volt szó, a két csoport némi szóváltás után esett egymásnak az utcán. A rendőrség kivonulása után a hatósági személyek ellen fordultak, önvédelmi célból a szolgálati fegyverek is előkerültek. Az eredmény 96 előállított személy, hat sérült – írja a sport365.hu.

 

Érdekes mód a konfliktus oka egy harmadik csapat háza táján keresendő, jelezte Jonas Gabler szurkolókutató szociológus a berliner Zeitungnak adott interjúban. Hosszú múltra tekint vissza az Eintracht Frankfurt és a Karlsruher SC rivalizálása. A jelenleg másodosztályú csapat szurkolói a hetvenes évek óta vannak szoros kapcsolatban a Hertha táborával, így minden valószínűség szerint ez játszhatott közre abban, hogy miért pont egy Berlin-Frankfurt csata jött létre a hétvégén.

 

Hertha-Frankfurt: brutális bunyó, majd' 100 letartóztatott - NB1.hu

Hertha menedzser Michael Preetz keserű mozzanatnak tartja a verekedést, azonban jelezte, hogy a stadionon kívüli események nem tartoznak a klub felelősségi körébe és elmondta, hogy az ilyen eseteket borzasztó nehéz megakadályozni.

 

Frankfurti oldalon a rendőrségi nyomozás eredményére várnak, addig a klub részéről nem kívánnak nyilatkozni.

Legfrissebb híreink