Bergkampot is kirúgta az Ajax

Amszterdam - Az egész stáb röpült.

Forrás:

Meneszti Marcel Keizer vezetőedzőt és szakmai stábját, közte Dennis Bergkampot a holland Ajax labdarúgóklub. Az amszterdamiak honlapján csütörtökön megjelent közlemény szerint a vezetőség tárgyalásokat kezdeményez Keizer mellett Hennie Spijkerman és Dennis Bergkamp pályaedzőkkel a szerződésük felbontásáról.
 
Az Ajax szerda este a nyolcaddöntőben búcsúzott a Holland Kupában, és bár a bajnokságban ötpontos lemaradással a második helyen áll, korábban a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőjében is kudarcot vallott.
 
Keizer idén nyáron vette át a vezetőedzői posztot, miután elődje, Peter Bosz a Borussia Dortmundhoz távozott.
 
Edwin van der Sar klubigazgató elmondta: a vezetőség már nem bízik abban, hogy Keizer irányításával megvalósulhatnak a csapat céljai. „Nem vagyunk biztosak benne, hogy elérjük azt a szintet, ahol az Ajaxnak lennie kellene” - magyarázta.
 
A korábbi kiváló támadójátékos, Dennis Bergkamp 2011 óta dolgozott az amszterdamiak szakmai stábjában, de egykori csapattársa, Van der Sar elmondása szerint véleménykülönbség alakult ki közöttük, a rossz eredmények mellett ezért is kell távoznia.
 

Gyakorlatilag eldőlt, hol folytatja Bognár István - NB1.hu

Eldőlt, hol folytatja Bognár István

Legfrissebb híreink