Bemutatjuk az osztrák Leicester Cityt

Ausztria - Jelenleg a második helyen állnak a Red Bull Salzburg mögött.

Forrás:

A Rheindorf Altach az osztrák Leicester City.

 

A csapat a mindössze 6500-as lélekszámú Altach településen található, közel a svájci határhoz. Ők Ausztria nyugati országrészének egyetlen csapata, a legközelebb szomszédjuk pedig a Red Bull Salzburg. Ahhoz, hogy itt tartsanak szükségük volt Damir Canadira, aki játékos korában nem volt egy nagy ász, ám edzőként a Lustenauból egy erős középcsapatot kreált.

 

Az Altach csapatával sem vallott szégyent az első teljes szezonjában, hiszen rögtön a harmadik helyre kormányozta csapatát, ami Európa Ligát érő helyet jelentett számukra. A következő év már nem sikerült annyira jól, hiszen az Európa Ligában kiestek a későbbi csoportkörös portugál Belenenses ellen. A bajnokságot is rosszul kezdték, hiszen 3 vereséggel nyitottak és utána sem sikerült javítani. A szezont 11 győzelemmel és 18 vereséggel a 8. helyen zárták, ami nagy csalódás volt az előző évhez képest. A tréner három évig volt a sikerek legfőbb okozója, majd, mint azt várni lehetett az egyik nagy, nevezetesen a Rapid Wien elcsábította őt.

 

 

Ezzel megkapta élete első nagyobb megbízatását, amivel eddig nem biztos, hogy fog tudni élni, hiszen a novemberi kinevezése óta 10 meccsen 2 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség a mérlege, ami nem túl mutatós statisztika. A Rapid vele jelenleg az ötödik helyen áll, 14 pontra lemaradva a második helyen tanyázó Altachtól.

 

Canadi a sportigazgatóval, Georg Zellhoferrel együtt közeli kapcsolatot ápolt Werner Grabherrel, aki a tartalékcsapatnál dolgozott, de 31 évesen megkapta a kispadot, amivel az osztrák futball történetének legfiatalabb vezetőedzője lett, de nem volt hosszú életű a megbízatása, hiszen kicsivel több, mint egy hónap után menesztették. Az utódja Martin Scherb lett, aki ’’karácsonyi ajándékként’’ kapta meg a kispadot, december 23.-án.

 

Legrégebbi hagyományunk: a forduló válogatottja - NB1.hu

Mennyivel jobb így a hétvége, igaz? Amikor túl vagyunk lassan egy olyan szombat-vasárnapon, hogy volt végre forduló. Amikor eszünkbe nem jutott, hogy normálisan kellene ebédelni szombaton, amikor szemrebbenés nélkül lehet otthagyni egy Atlético Madrid meccset mondjuk a családdal együtt a televízió képernyője előtt, mert indulni kell a stadionba.

Philipp Netzernek, az Austria Wien korábbi játékosa hatalmas szerepet vállal a sikerekben, hiszen idén már 3 gólnál és 2 gólpassznál jár. Eredetileg a három tagú védelemben kapott szerepet, de onnan feltolták a középpályája, ahol remek védőmunkát végez, amellett, hogy a támadásokat is sokat segíti. Előtte a kimondhatatlan nevű Louis Ngwat-Mahopot emelném ki, aki Netzerhez hasonlóan már a második ligában is a csapattal volt. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy annak idején a Bayern Münchennél is megfordult, de egy ázsiai túrán kamu útlevéllel igazolta magát, így megváltak tőle. Ezek után megfordult a Salzburgban, az Iraklisban és Karlsruherben is, majd a Rheindorf Altachhoz szerződött.

 

Az Altach jelenleg a második a bajnokságban, 3 ponttal lemaradva a Red Bull Salzburg mögött. Két ponttal megelőzve az Austria Wient.

 

Nagy László

Legfrissebb híreink